8. listopadu 2008 • 21:00

Leverkusenu vedení 3:0 nestačilo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Leverkusenu prohospodařili ve 12. kole německé ligy na hřišti Karlsruhe tříbrankové vedení. Druhý tým tabulky se musel po čtyřech vítězstvích za sebou spokojit pouze s remízou 3:3.



Bayer odmítl možnost předstihnout alespoň do neděle vedoucí Hoffenheim a k tříbodovému zisku mu nepomohla ani premiérová branka českého obránce Michala Kadlece.

Třiadvacetiletý levý bek se ve 24. minutě trefil z trestného kopu do horního rohu soupeřovy branky a zvýšil už na 3:0. Soupeř ale ještě do přestávky snížil. Sérii brankáře Leverkusenu Adlera, který držel v lize čisté konto 397 minut, přerušil Da Silva. Po hodině hry už to bylo jenom o gól a v 77. minutě zásluhou střídajícího útočníka Jašviliho dokonce vyrovnali.

Hamburk porazil Dortmund 2:1 a pokračuje ve své domácí ligové neporazitelnosti. Úvodní branku vstřelil v 9. minutě chorvatský kanonýr Petrič, který do HSV zamířil před sezonou právě z Dortmundu.

O čtyřiadvacet minut později ho po jeho přihrávce napodobil kolega z útoku a reprezentace Olič. Borrusia dokázala sice snížit těsně po začátku druhé půle, ale více už v utkání nepředvedla.

Hamburk, soupeř Slavie v Poháru UEFA, nastoupil v sestavě: Rost - Reinhardt, Mathijsen, Alex Silva, Boateng, Benjamin (59. Pitroipa), Jarolím, Trochowski, Aogo (81. Jansen) - Petrič (88. Guerrero), Olič.

Wolsburg doma nastřílel Chotěbuzi tři branky a o všechny se postaral Brazilec Grafite. Levý záložník se díky hattricku dotáhl v tabulce střelců na třetí místo po bok "osmigólového" Wichniareka z Bielefeldu. O branku víc má na kontě Helmes, který dnes vstřelil první gól Leverkusenu, bezpečně vede hoffenheimský Ibiševič, který může ke svým 13 zásahům přidat další v neděli.

Výsledky - 12. kolo:
Bielefeld - Mönchengladbach 0:2 (6. a 79. Marin),
Bochum - Brémy 0:0,
Hamburk - Dortmund 2:1 (9. Petrič, 33. Olič - 48. Hajnal),
Karlsruhe - Leverkusen 3:3 (1. Helmes, 17. Kiessling, 24. Kadlec - 37. Da Silva, 60. Sebastian, 77. Jašvili),
Wolfsburg - Chotěbuz 3:0 (36. z pen., 55. a 80. Grafite).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud