Jan Podroužek
19. května 2015 • 14:55

Příbram už je v juniorské Lize mistrů! Přidá se Sparta s Plzní?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď je ta problematika v módě, protože sezona jde do finále. Liga mistrů. Ale ne jen u dospělých, jde o ni i u dorostenců. Za českou stranu už je jedna jistota. Mládežnickou verzi milionářské soutěže bude hrát Příbram, protože její devatenáctka vyhrála poprvé ve své historii ligu. Čtyři kola před koncem vede o čtrnáct bodů, takže už je to ložené.



UEFA přišla s novým převlekem pro juniorskou Ligu mistrů. Zatímco ještě tuto sezonu odehrála pouze mužstva, jejichž dospělá áčka se účastnila hlavní soutěže, teď se podoba změní. Znovu se účastní devatenáctky klubů, které budou mít áčka v Lize mistrů. Přibude ale i druhá větev.

Tedy devatenáctky, jež vyhrály svou ligovou soutěž v zemi, která je do 32. místa v žebříčku koeficientů. A tu už má jistou díky prvenství v kategorii staršího dorostu Příbram. Přidat se může ještě Sparta s Viktorií Plzeň, pokud party Zdeňka Ščasného a Miroslava Koubka neumřou v létě v jednom z předkol. A pokud tedy Letenští udrží druhé místo před Jabloncem.

„Jsme šťastní za titul, vždyť je náš první v historii v téhle kategorii,“ říká Petr Větrovský, generální ředitel klubu. „Zároveň nás těší, že už tak brzy nese výsledky práce v naší akademii.“

UEFA platí za osobu a výjezd až 1500 eur

Příbram začne procházet svou milionářskou větví od letošního září, hrát se bude pouze vyřazovacím způsobem na rozdíl od druhé větve, která má stejný průběh jako mužský originál. Na jaře se pak obě větve setkají a známým „play off“ způsobem se půjde až za trofejí.

Sezonu odehrají ročníky 1997 a mladší. Každý tým pak může zařadit do mužstva tři hráče narozené 1996. U Příbrami pravděpodobně půjde o členy áčka – Aleše Matějů, Jana Suchana a Petra Ryse.

UEFA se na provozu soutěže podílí i sponzorstvím zúčastněných mužstev. Hrazena bude doprava a ubytování pro 25členné kádry, průměrně se jedna osoba musí vejít do 1 500 eur za jeden výjezd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud