28. dubna 2015 • 12:04

Zbyněk Michálek se omluvil, na MS do Prahy nedorazí ani Vrbata

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Zbyněk Michálek ze St. Louis ani útočník Radim Vrbata z Vancouveru hokejovou reprezentaci pro mistrovství světa v Praze neposílí. Vedení českého týmu se stále snaží spojit s útočníkem Milanem Michálkem z Ottawy a bude čekat na výsledek rozhodujícího sedmého zápasu play off NHL mezi Detroitem a Tampou Bay.



"Zbyněk se omluvil z rodinných důvodů, navíc nemá smlouvu," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček novinářům po dnešním dopoledním tréninku v O2 areně.

S jeho mladším bratrem Milanem se trenérům zatím nepodařilo telefonicky spojit, útočník Senators však měl v závěru základní části NHL zdravotní problémy a jeho start na šampionátu je také spíše nepravděpodobný.

V případě Vrbaty potvrdil svá dřívější slova, že opora Vancouveru byla připravena na šampionát přijet v případě, že by Canucks nepostoupili do play off. "Byli jsme tak domluveni. Už by měl málo času na to, aby si zvykl na velký led," vysvětlil Špaček.

"Praha je velké lákadlo. Jenže já se ocitl v jiné situaci. Nejsem si vůbec jistý, že bych byl pro tým posilou a taky nechci zabírat místo někomu, kdo by mančaftu pomohl víc než já. Kdo bojuje o nominaci celou sezonu a v kempu se připravuje celý měsíc," uvedl Vrbata pro deník Sport (velký rozhovor čtěte zítra).

"Série s Calgary byla fyzicky vyčerpávající, celkově jsem dobitej. Cítím třísla, kyčel… Netvrdím, že by se s tím nedalo hrát, naši doktoři mi Prahu nezakázali, ale taky mi poradili, že bych si měl pár týdnů orazit. V mém rozhodnutí hrálo roli víc faktorů," dodal.

Čekání na Tampu, nebo Detroit

Špaček ale potvrdil, že vedení reprezentace bude čekat, zda do druhého kola Stanley Cupu postoupí Tampa, nebo Detroit. O tom se rozhodne v noci na čtvrtek evropského času.

"Dnes bychom chtěli obvolat hráče, které tam máme. Jen s nimi mluvit, zda je pak máme kontaktovat, nebo to uzavřít a nechat to být. Je tam pár hráčů, o které máme zájem," řekl Špaček. Barvy Tampy hájí obránce Andrej Šustr a útočník Ondřej Palát , za Detroit hraje bek Marek Židlický a brankář Petr Mrázek, s jehož příjezdem ale trenéři nepočítají. Brankářská trojice je kompletní.

Prioritní posilou by pro reprezentaci byl bezesporu Židlický, který je aktuálně zřejmě nejlepším českým bekem a kouč Růžička se v průběhu sezony několikrát vyjádřil, že by jej v týmu rád měl. A osmatřicetiletý obránce potvrzoval, že je připraven v případě skončení klubových povinností přijet.

Zájem trenéři mají i o Šustra, který ještě nikdy nereprezentoval. "Je to pravák a velký obránce. Viděl jsem ho na inspekční cestě po Americe a mluvil jsem s ním. Určitě by byl připravený přijet. Nevím ale, v jakém stavu je teď. Proto chceme co nejdříve vědět, jestli by ti kluci měli zájem," uvedl Špaček.

Všechny důležité informace k MS v hokeji 2015 najdete zde >>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud