Pavel Bárta
27. prosince 2015 • 21:11

Sám celý tým nespasí. Ale účast Pastrňáka na MS prospěje všem

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to dobře pro českou dvacítku i pro juniorský šampionát. Je to dobře pro Boston, jinak by to přece nedělal. A je to dobře pro Davida Pastrňáka. Diplomacie slaví úspěch, útočník Bruins nastoupí v pondělí za českou dvacítku proti Slovákům. V Helsinkách přistál borec, patřící do dvou elitních útoků klubu v nejlepší soutěži světa. Jen ho v rozletu zabrzdilo zranění. A chce najít cestu zpátky.



Češi před šampionátem i po jeho začátku počítali spíš ztráty. V jaké kondici se Pastrňák dostaví, to se teprve ukáže, ale jeho přílet znamená obrovskou vzpruhu. Je tím, čím by pro Kanadu byla účast jedničky posledního draftu Connora McDavida.

Rozdílový hráč, který může svůj tým výrazně pozvednout, i když sedm týdnů pořádně nehrál a k prvnímu zápasu nastoupí v podstatě z letadla. Najednou se s českým výběrem víc počítá, soupeři zbystřili pozornost. A libují si i organizátoři, jimž nebe seslalo velkou hvězdu a tahák pro diváky.

Pastrňák zažil v NHL po loňských dvacítkách rychlý vzestup. Možná má „Pasta“ hlavu už trochu jinde, podstatné však je, že sám měl chuť přijet, těšil se na starou partu vrstevníků a za reprezentaci chtěl hrát. A taky, že k tomu v Bostonu dostal požehnání.

V klubu usoudili, že juniorský šampionát nadějnému útočníkovi na rozehrání a k načerpání sebevědomí prospěje víc než farma. Totéž si od turnaje slibuje on sám, spoléhá na něj celý tým, byť on sám ho spasit nedokáže. Ale ve finále Pastrňákův návrat prospěje všem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud