19. srpna 2014 • 13:00

Bodnutí hmyzem a horečka: König při návratu po Tour ztratil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nešťastná příhoda stojí podle zpráv na internetu za propadem cyklisty Leopolda Königa při jeho návratu do závodního pelotonu po Tour de France. Dva dny před startem etapového závodu USA Pro Challenge se český jezdec potýkal s horečkami a v první etapě v okolí Aspenu ztratil přes pět minut. Může za to údajně bodnutí infikovaným hmyzem.



Coloradské kopce měly Leopoldu Königovi svědčit, i jeho tým ale uznal, že v současném zdravotním stavu je potřeba vyzdvihnout spíš zarputilost sedmého muže z poslední Tour de France než na něho nakládat velké cíle.

„Leo bohužel nebyl schopen podat svůj maximální výkon kvůli nemoci, se kterou se potýkal od příletu do Ameriky. Se ztrátou pěti minut musí být spokojen,“ říkal Alex Sans Veag, sportovní ředitel Königova (stále ještě) týmu NetApp-Endura.

Pro ten znamenalo kapitánovo onemocnění a umístění v první etapě okamžitou nutnost změny plánu. Ve hře o celkové pořadí zůstávají v Coloradu Tiago Machado a Bartosz Huzarski, u Königa se bude čekat především na zlepšení celkového stavu.

„Doufáme, že se bude den ode dne cítit lépe a budeme díky němu schopni atakovat etapové vítězství,“ dodal Sans Vega.

König do Colorada z Evropy odcestoval až krátce před závodem a sám tušil, že návrat po Tour de France nebude kvůli nemoci hvězdný.

„Po příletu do Colorada jsem strávil dva dny v posteli s horečkou a včera jsem se jel poprvé svézt, takže na tom asi nebudu úplně nejlíp,“ napsal v den startu závodu na svém facebookovém profilu. Po první etapě zatím další postřehy nepřidal.

Stejně tak je ticho kolem jeho budoucnosti. Podpis smlouvy na příští dva roky se čekal už v minulých dvou týdnech, zatím k jeho zveřejnění ale nedošlo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud