31. října 2008 • 11:55

Lipták: Proti Francii je vše možné

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vítězném vstupu do kvalifikace mistrovství Evropy 2010 v zápase v Lotyšsku čeká české házenkáře mnohem těžší soupeř. V neděli nastoupí v Brně proti favoritu skupiny, olympijským vítězům z Francie.



"V Lotyšsku to nebylo nějak zvlášť dobré, na ty dva body jsme se dost natrápili," řekl ke středeční výhře 34:41 trenér Martin Lipták, který si v Rize odbyl premiéru na české lavičce.

Francie přijede bez pěti hráčů základní sestavy, ale podle českého kouče jí to na síle moc neubere. "I náš tým je ale silný a na domácí palubovce je vše možné. V každém zápase počítám s tím, že se dá vyhrát. Uděláme pro to maximum, ta výhra by nám v boji o evropský šampionát moc pomohla," uvedl Lipták.

I Francouzi začali kvalifikaci vítězstvím, v Lucembursku zdolali outsidera skupiny 30:21. Posledním účastníkem šesté skupiny je Portugalsko.
První trénink po příjezdu z Lotyška absolvuje český tým v Brně dnes.

"Nebudeme hrát žádnou otevřenou obranu, ale zavřenou 0-6. Chceme hrát ve vysokém tempu. Viděli jsme, že ve finále v Pekingu s nimi hráči Islandu běhali a Francouzi měli s rychlými protiútoky problémy. Toho bychom chtěli využít," řekl Lipták.

Větší pozornost by měli jeho hráči věnovat v obraně dvojici Daniel Narcisse, Nikola Karabatic. Spoluhráč Filipa Jíchy z německého Kielu Karabatic byl s osmi brankami nejlepším střelcem olympijského finále.

V sestavě českého týmu prý dojde maximálně k jedné změně. "Je tu s námi třetí brankář Miloš Slabý a Alois Mráz má naražený sval. O tom, zda bude k dispozici, se rozhodne až v neděli ráno," uvedl trenér.

Věří, že jeho svěřencům výrazně pomohou diváci. "Určitě se nám hraje lépe, když za sebou máme čtyři tisíce fanoušků," řekl Lipták. Zápas začne v 15 hodin.

Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud