2. března 2014 • 05:00

Děsivé proroctví lékaře: Zbývá deset měsíců, pak se Schumi už neprobudí

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý den mizí naděje na to, že se Michael Schumacher uzdraví. Legendární německý pilot již dva měsíce bojuje v nemocnici v Grenoblu s těžkým zraněním hlavy, které si přivodil na konci prosince během lyžování v Alpách.



I přes neustálou podporu a maximální péči se však stav pětačtyřicetiletého Schmumachera nelepší. Podle německého magazínu Focus se navíc během probouzení z kómatu objevily další nečekané problémy spojené se zápalem plic.

Dle dostupných informací navíc německý závodník nereaguje na podněty z okolí. Mlčení jeho nejbližších i lékařů také nevěstí nic dobrého. A to nejhorší prosáklo na veřejnost teprve nedávno.

Doktoři, kteří se postupným snižováním léků snaží Schumachera probudit, museli tento proces pro nečekané komplikace ukončit.

Tuto informaci však jeho manažerka Sabine Kehmová odmítla stejně jako všechny ostatní komentovat. "Proces probouzení může trvat hodně dlouho, což může veřejnost hodně zmást," mluví neurčitě manažerka.

Smutné proroctví

Podstatně více informací přinesl bývalý šéflékař formule 1 Gary Harnstein, který se mimo jiné vyjádřil i k tomu, že Michael Schumacher nereaguje na podněty ze svého okolí.

"Jestli je pravda, že sám nedokáže dýchat a nereaguje na své okolí, je dost pravděpodobné, že má vážné poškozený mozkový kmen," říká lékař.

A pokračuje v děsivé předpovědi. "Je také velmi pravděpodobné, že lékaři už s rodinou Michaela probírali možnost ukončení jeho léčby, protože v takovém případě už není naděje na uzdravení."

Jaké jsou tedy dle Harnsteina naděje na vyléčení? "Michael má dvacetiprocentní šanci na uzdravení, pokud tedy sám dýchá. Ale musí se probudit do šesti týdnů od zahájení snižování množství léků. Pokud by se neprobudil do roku, je velmi pravděpodobné, že už se neprobudí vůbec," dodává.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud