22. srpna 2017 • 12:11

Sáblíková už nechce příští rok končit: I rodina mi říká, abych to nebalila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plánovaný konec aktivní kariéry rychlobruslařky Martiny Sáblíkové po olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu se nekoná. Třicetiletá česká reprezentantka sice v minulosti několikrát uvedla, že v roce 2018 chce rychlobruslařské ovály opustit, před začátkem nové sezony ale uvedla, že změnila názor.



"Už se to trošku změnilo. Konec jsem odložila a chtěla bych dál pokračovat," řekla Sáblíková novinářům na dnešní akci Českého olympijského výboru v Praze. "Hlavně proto, že si myslím, že ještě můžu mladším něco předat, a navíc i celá rodina mi říká, že bych to, pokud budu zdravotně v pořádku, balit neměla. Abych si to užívala, dokud můžu," uvedla trojnásobná olympijská vítězka a mnohonásobná mistryně světa.

Královna dlouhých tratí, na kterých ovládla jedenáctkrát za sebou Světový pohár, si nový termín konce kariéry nestanovila. "Neslibuji, že bude závodit do olympiády 2022, ale pokud nepřijde nějaký zdravotní problém, budu jezdit dál," řekla Sáblíková.

Rozhodně prý ale nenapodobí svou kamarádku a rychlobruslařský vzor Claudii Pechsteinovou. Pětačtyřicetiletá německá závodnice se také chystá do Pchjongčchangu. "Tak dlouho určitě závodit nehodlám," uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka .

Sáblíková v plné přípravě

Vrchol nadcházející sezony přijde v únoru, Sáblíková se na ni nyní již naplno připravuje. Tradičně v létě trénuje v Itálii, jen tentokrát součástí tréninků není cyklistika. Rodačka z Nového Města na Moravě totiž v létě vynechala cyklistické závody a jezdí tak místo na silničním speciálu na horském kole.

"Bylo to hodně zvláštní. Letos mám na silničce najeto plus minus tisíc kilometrů, což je hodně málo. V minulém roce jich bylo o osm tisíc více. Na druhou stranu mám více naskákáno a odjeto na horském kole, takže se to svým způsobem vykompenzovalo," řekla Sáblíková, která začala trénovat pozvolna.

V závěru předešlé sezony totiž měla problémy s kolenem a nechtěla riskovat jejich obnovení. "Už odezněly, za což jsem hodně ráda. Petr (Novák) mě na začátku šetřil. Byla jsem hodně odpočatá, což mi pomohlo, a mohla jsem si všechno srovnat v hlavě. Měla jsem pak daleko větší chuť, když jsem se vracela do stoprocentního tréninku," uvedla trojnásobná vítězka ankety o nejlepšího českého sportovce.

Seriál Světového poháru odstartuje v polovině listopadu v Heerenveenu, Sáblíková začne na ledě trénovat v říjnu. "Začínáme vždy na přelomu září a října, letos se nic nemění. Jen jsme tentokráte vynechali led v létě, protože nebyl v Inzellu, kam jsme vždy jezdili, ale v Berlíně a v Holandsku. S Petrem jsme se ale shodli, že to není problém. Na rozdíl od ostatních jsme na něm stejně nebývali měsíc, ale jen tak deset dní a pak jsme se vraceli zpět na kolečkové brusle," řekla Sáblíková.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud