9. července 2018 • 18:19

Bucha jde jako volný hráč do Plzně. Dal výpověď, Slavia se chce bránit

Autor: iSport.cz, pta, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Pavel Bucha se stal posilou Plzně. Dvacetiletý záložník vypověděl smlouvu se Slavií a je již registrovaný jako hráč mistrovského týmu, kam zamířil jako volný hráč a podepsal čtyřletou smlouvu, takže přestupní částka je 0 korun. Klubu z Edenu se takový postup vůbec nezamlouvá a chce se bránit právní cestou. "Hráč přestal plnit smluvní povinnosti, respektovat pokyny nadřízených a neúčastnil se treninků," informovala Slavia na svých stránkách.



Kolem Buchy panuje rozruch již několik týdnů. Problémy se objevily ve chvíli, kdy Slavia talentovanému odchovanci nedovolila zanést do smlouvy výstupní klauzuli ve výši 1,5 milionu eur (asi 39 milionů korun). Poté, co Bucha odmítl prodloužit kontrakt, byl přeřazen do juniorky. S áčkem poté odmítl odcestovat na soustředění.

Ve vyhroceném sporu pak šéf Slavie Jaroslav Tvrdík oznámil ukončení spolupráce s agenturou Sport Invest, která Buchu zastupuje.

Nyní se ostře sledovaná kauza posouvá do další fáze. Podle informací iSport.cz došlo ze strany hráče k vypovězení smlouvy se Slavií na základě porušení pravidla, že klub nesmí veřejně dehonestovat hráče, snižovat jeho cenu na trhu, zesměšňovat ho a zveřejňovat podrobnosti z jednání. FAČR vzal jeho námitky na vědomí a z Buchy se stal volný hráč, který odešel do Plzně bez odstupného.

"Je potřeba zdůraznit, že úloha aparátu FAČR je v celé této věci čistě administrativní. FAČR neměla ani jinou možnost, než provést kroky spojené se zrušením registrace původní smlouvy a následně kroky spojené s registrací smlouvy nové," řekl ČTK tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

Na tahu je opět Slavia, která se nejspíš obrátí na Sbor rozhodců FAČR, který rozhoduje spory mezi hráči a kluby.  "Klub s výpovědí smlouvy ani bezprecedentním postupem hráče a jeho agentů nesouhlasí. Záležitost je v rukách právních zástupců a klub se k ní již dále nemůže vyjadřovat," informovala Slavia.

V Plzni s novou posilou okamžitě počítají ve svých plánech. "Pavel Bucha se po dopoledním podpisu smlouvy ihned přesunul za týmem na rakouské soustředění, kde se zapojí do tréninkového procesu. Celá záležitost se urodila velmi rychle, nicméně shoda s trenérským týmem Viktorie byla jednoznačná," řekl pro klubový web generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Je to prototyp moderního středního záložníka, který zvládá na vysoké úrovni veškeré herní činnosti," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud