Michal Koštuřík
29. listopadu 2018 • 17:45

Pro Šurala není v sestavě Sparty místo. Ščasný chce vyhrát, ne zkoušet

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý vlakem do Opavy, v sobotu večer autobusem z Uherského Hradiště zpátky do Prahy. Pokud nebude dlouhý výjezd na východ republiky orámován dvěma výhrami, na Letné opět přituhne. Kouč Sparty Zdeněk Ščasný to dobře ví, proto nehodlá jakkoliv experimentovat. Hrají ti nejlepší. „Nejsme v situaci, kdy bychom si mohli dovolit něco zkoušet,“ prohlásil jasně po penaltovém svalení opavského nováčka FORTUNA:LIGY v osmifinále MOL Cupu.



Nedávný kapitán Josef Šural promrzlý na lavičce, celých sto dvacet minut. Totéž další mazák Lukáš Vácha. Větší důvěru má dnes u sparťanského Zdeňka Ščasného i šestnáctiletý benjamínek Adam Hložek.

„Vůbec mě nenapadlo, že bych sestavu prostřídal,“ uvedl trenér, který svůj soubor bránil před kritikou za neefektivní hru proti oslabené Opavě. Podle něj Kanga a spol. na hřišti ve druhé půli dominovali. Byť nedali gól. „Nemyslím, že s námi soupeř držel krok,“ řekl.

V sobotu na Slovácku by tohle ale nejspíš na tři body nestačilo. Domácí chytili pod Martinem Svědíkem slinu, povzbudili se působivým představením v Ostravě. V zádech budou mít své početné a hlučné publikum, stejně jako v pondělí Opava.

„Vyměnili trenéra, takže asi začnou hrát jinak. Bývá to impulz, jak se říká,“ uvědomuje si útočník Matěj Pulkrab. „Zatím se jim daří, na Baníku dali tři góly. To určitě není jen tak. Musíme se na ně připravit, ale samozřejmě tam jedeme vyhrát. Nic jiného ani říct nemůžeme,“ dodal.

Opavský Jan Žídek v souboji s Alexandrem Chipciem ze Sparty
Opavský Jan Žídek v souboji s Alexandrem Chipciem ze Sparty

Ačkoliv Sparta po třech letech překonala prokletí osmifinále domácího poháru, na jásání to furt není. Tým se proti nováčkovi, jenž nechal pohromadě jen defenzivní kvarteto a opory odpočívaly, vpředu soužil. Pro gólmana Viléma Fendricha byl nebezpečný vlastně jen Nicolae Stanciu. Ten třikrát nebezpečně pálil, jednou do tyče.

„Od začátku do konce bylo znát, že je to pro ně klíčový hráč,“ poznamenal Fendrich. Sparta jako celek ho neoslnila. „Bylo vidět, že není úplně v top formě. Pořád ale má nějakou sílu v kombinaci, tak jsme víceméně čekali a vyráželi z bloku dopředu. Myslím, že se nám to dařilo,“ nastínil opavský gólman po porážce na penalty.

Sparťanský stratég viděl trošku jiný zápas. Nebral názor, že domácí nastoupili ve slabším složení. Jako výhodu pro svůj výběr to nevnímal. Spíš naopak.

LIGA NARUBY: Radovo kung-fu a nekonečné Matouškovo střídání
Video se připravuje ...

„Opava hraje v lize o záchranu a v pondělí ji čeká Slavia. Když nasadíte některé jiné hráče, bývá to pro soupeře o to složitější. Ti noví o to víc pracují a makají. Domácí poměrně dobře kombinovali,“ uznal Ščasný, jenž poslal na plac to nejsilnější, co měl k dispozici. „V lize jsme poztráceli nějaké body. Chtěli jsme za každou cenu postoupit. Z poháru vede nejkratší cesta do Evropy,“ vysvětlil svou strategii, odlišnou od plánu kolegy Ivana Kopeckého.

Vychytanou nulou ho potěšil gólman Milan Heča, jenž na konci prvního poločasu skvěle zlikvidoval šanci Jaroslava Svozila. „Zasáhl fantasticky,“ ocenil Ščasný, jenž s hráči zůstal až do soboty na Moravě. „Využijeme čas na výbornou regeneraci a dobrý trénink,“ sdělil. „Bude to dlouhé, ale režim bude stejný jako v Praze. Regenerace, trénink, odpočinek,“ odtušil Pulkrab. „Pokud uspějeme, možná se podívám domů,“ doufal Heča, rodák z Krumvíře a odchovanec Slovácka.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud