27. července 2020 • 12:38

Matoušek a spol. na sever. Do Liberce jdou hostovat hned tři slávisté

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalisty Liberce začali přípravu obránci Jakub Jugas, Daniel Kosek a záložník Jan Matoušek, kteří přišli na hostování ze Slavie. Na prvním tréninku už nebyla jedna z hlavních opor týmu záložník Tomáš Malinský, jenž míří podle informací iSportu také do Edenu. Severočeši o tom informovali na svém webu.



Jugas s Matouškem v uplynulé sezoně hostovali v Jablonci a nyní se přesunou jen o pár kilometrů do sousedního Liberce. První jmenovaný se potýkal se zdravotními problémy, které ho vyřadily ze závěru jara. Osmadvacetiletý Jugas má v lize na kontě 188 startů a osm branek, vedle Slavie a Jablonce působil i v Příbrami, Brně, Zlíně a Mladé Boleslavi.

Také Matoušek zápolil v průběhu uplynulé sezony se zraněním a v jarní části nedal ani jeden gól. V nejvyšší soutěži odehrál dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál 50 utkání a vstřelil 16 branek. Stejně jako Jugas působil i v Příbrami. Na hostování ze Slavie získají Liberečtí také devatenáctiletého obránce Daniela Koska, který si v lize dosud připsal jediný start.

Slovan naopak přijde o další oporu, osmadvacetiletý Malinský má totiž namířeno do jiného klubu, který Severočeši nespecifikovali, podle informací iSportu ale i on zamíří do Slavie. Přestup jednoho ze tří nejlepších libereckých střelců uplynulého ligového ročníku se dotahuje.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Slovan už přišel o řadu hráčů. Trojice útočník Jan Kuchta, obránce Ondřej Karafiát a záložník Michal Beran zamířila do mistrovské Slavie, byť poslední z nich by měl na severu Čech na podzim ještě hostovat. Po vypršení hostování z Edenu do přípravy Liberce už nenastoupili středopolaři Alexandru Baluta a Jakub Hromada, ze stejného důvodu skončil Ukrajinec Achmed Alibekov. Obránce Matěj Hybš odešel do Plzně a útočník Elvis Mashike Sukisa si hledá nové angažmá.

S Libercem bude zatím trénovat útočník Michael Rabušic, kterému skončila smlouva v Českých Budějovicích. Na severu Čech už v minulosti úspěšně působil.

K týmu se připojili i dva devatenáctiletí útočníci - Černohorec Nikola Gluščevič z mládežnických celků FC Sevilla a stejně starý Slovák Lukáš Csáno z Trnavy. Šanci dostal i záložník Jakub Barac z Varnsdorfu.

Liberec v uplynulé ligové sezoně obsadil páté místo v tabulce a z kvalifikačního utkání proti Mladé Boleslavi postoupil do 2. předkola Evropské ligy.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud