24. srpna 2020 • 21:20

Sýkora opouští Slavii. Je největším přestupem Lechu Poznaň v historii

Autor: iSport.cz, pav, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak deník Sport před týdnem informoval, záložník Slavie Jan Sýkora mění českou FORTUNA:LIGU za Polsko. V Lechu Poznaň podepsal desetinásobný český reprezentant čtyřletou smlouvu.



„Honza Sýkora toužil po svém prvním zahraničním angažmá. Lech Poznaň o něj měl dlouhodobý zájem, který nyní vyvrcholil. Jedná se o největší přestup v historii polského klubu. Honzovi přejeme v jeho novém angažmá hodně štěstí a děkujeme mu za to, co pro Slavii udělal. Zejména při prvním titulu byl jeho podíl na úspěchu obrovský a všichni si jej jistě budeme pamatovat,“ uvedl na klubovém webu Jiří Bílek, jenž od září vystřídá Jana Nezmara ve funkci sportovního ředitele Slavie.

„Do Slavie jsem šel s nějakými cíli, nějakými sny. A ty se mi tu splnily. Okusil jsem, jaké to je vyhrát ligu a pohár. Zahrál jsem si před plnými tribunami v Edenu evropské poháry. Byl jsem tu šťastný, ale teď je přede mnou další etapa. Být v největším klubu v Česku bylo krásné. Budu na to vždy vzpomínat,“ uvedl plzeňský rodák Sýkora.

Nyní šestadvacetiletý Sýkora přišel do Slavie v lednu roku 2017. Jarní část sezony 2018/19 strávil v Liberci a celý minulý ročník v Jablonci. V české nejvyšší soutěži odehrál levonohý záložník 137 zápasů a vstřelil 19 gólů.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud