Michal Kvasnica
5. října 2020 • 16:55

Jemelka opouští Olomouc. Hostovat do Belgie odchází i plzeňský Chorý

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní remíza 2:2 s Plzní byla posledním zápasem Václava Jemelky v české lize. Olomoucký stoper totiž míří do belgického klubu Oud-Heverlee Leuven, kde 25letý stoper podstoupil zdravotní prohlídku a následně podepsal hostování s opcí. Do Belgie míří také plzeňský Tomáš Chorý. 



Doslova za pět minut dvanáct, tedy v poslední den přestupního období, se Václav Jemelka dočkal vysněného přestupu do zahraničí. Nakonec klapl belgický Oud-Heverlee Leuven, šestý celek tamní Jupiler Pro League.

Jedná se o výhodné hostování s následnou opcí, jinak by Sigma svou oporu, která vytvořila jednu z nejlepších ligových stoperských dvojic s Romanem Hubníkem, ani nepustila.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Zároveň Hanáci nemohli dynamickému obránci donekonečna na zahraniční nabídky říkat ne, jako to udělali v zimě, když Jemelku vábil kazašský Kajrat Almaty.

„Vašek se přes dorost a béčko vypracoval v kvalitního ligového obránce. Pro Sigmu odvedl cenné služby. V poslední době si velmi přál vyzkoušet zahraniční angažmá, které si bezesporu zaslouží. Přejeme mu hodně štěstí. V Sigmě bude mít vždy dveře otevřené,“ řekl olomoucký sportovní manažer Ladislav Minář.

Nyní Olomouc usoudila, že s třinácti body po šesti kolech si odchod může dovolit. Na Jemelkovu pozici už proto s předstihem přivedla Francouze Florenta Poulola ze španělského Getafe. Dalšími stopery v kádru Radoslava Látala jsou Vít Beneš, Jan Štěrba, popřípadě Lukáš Greššák.

Pokud následně bude v dalších měsících aktivována i opce, mohla by si Sigma přijít na požadovanou částku okolo milionu eur. V posledních měsících už podobně výhodně prodala Davida Zimu do Slavie či Jakuba Plška do maďarského Puskáse.

Chorý do Waregemu

Jemelka nebude jediným hráčem z olomouckého ročníku 1995, který poputuje do Belgie. Tímto směrem se vydává také v současné době plzeňský útočník Tomáš Chorý. A to formou ročního hostování s opcí do celku SV Zulte-Waregem. 

„Vzhledem k našemu vyřazení v evropských pohárech by Tomáš neměl tolik herního vytížení, které potřebuje. Hostování je tedy výhodná varianta pro všechny strany, navíc půjde o jeho první zahraniční angažmá,“ uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:2. Po penaltě hostí zachránil Sigmě remízu Falta
Video se připravuje ...

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud