6. září 2022 • 14:00

G2 udává trendy v esportu. Organizace představila ženský League of Legends tým

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Společnost G2 Esports odhalila ženskou sekci League of Legends. Nový celek G2 Hel chce navázat na úspěch týmu Gozen, který G2 představilo v roce 2021 pro scénu VALORANT. Skromnost stranou! G2 dle svých slov podepsalo nejtalentovanější hráčky na scéně.



Nový tým pod patronátem obří organizace G2 Esports se už stihl představit na nedávné kvalifikaci v Rumunsku. Tam LoL pětice hráček G2 Hel zvítězila a probojovala se na přední světovou akci v ženském esportu GirlGamer World Championship.

Chceme být inspirací pro mladé dívky

V řadách týmu je i nejlépe hodnocená hráčka EUW regionu, Maya “Caltys” Henckel. „Doufám, že to ženám otevře více příležitostí pro vstup do esportu a inspiruje více mladých dívek, aby začaly hrát závodně,” okomentovala vznik týmu Caltys. 

Pozitivními ohlasy nešetřila ani její spoluhráčka Alena “TIFA” Maurer: „Vznik G2 Hel je důležitým milníkem bořícím stereotypy. V něco takového jsme doufaly a čekaly jsme na to velice dlouho.”

„Fanoušci by od G2 Hel měli očekávat stejnou výkonnost jakou předvedl tým Gozen, který získal již tři tituly VCT Game Changers. Soutěžím chceme dominovat, zároveň se ale umíme bavit,” sdělil své očekávání CEO Carlos “Ocelote” Rodriguez.

Zatím se neví na jakém okruhu se odchovankyně SK Gaming a Nigma Galaxy objeví. Nabušená sestava bude ale bezpochyby patřit k tomu nejsilnějšímu, co ženská LoL scéna nabízí.

Sestava G2 Hel:

Olivia “Olizia” Nnenna Calistus (TOP)

Agnė “Karina” Ivaškevičiūtė (Jungler)

Alena “TIFA” Maurer (MID)

Maya “Caltys” Henckel (ADC)

Ève “Colomblbl” Monvoisin (Support)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud