17. dubna 2015 • 04:45

Ščasný může ve Spartě zůstat i bez titulu. Ale musí ji zvednout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kouč fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný dostal od vedení klubu jednoznačný úkol: zisk titulu. V kontextu s délkou smlouvy do konce sezony to tedy vyznělo tak, že pokud Ščasný nevyhraje ligu, bude opravdu jen záskok za odvolaného Vítězslava Lavičku a Sparta se bude opět poohlížet jinde. Podle informací deníku Sport má ovšem šanci na další smlouvu, i když tým z Letné ligový titul neobhájí.



Když sedmapadesátiletý expert Ščasný tápající tým probudí a po fotbalové stránce vrátí na bývalou úroveň, je možné, že na Letné zůstane i v případě umístění na druhé příčce. Vedení nejbohatšího klubu si totiž dobře uvědomuje, že další trenérská rošáda v tak krátkém časovém období by mohla být kontraproduktivní.

Trenér Ščasný: Zkusím vrátit hru Sparty tam, kde byla
Video se připravuje ...

„Jestli se Sparta herně zvedne, tak by Ščasný nejspíš zůstal. I kdyby nezískala titul, ale hrála by lépe, nebyl by důvod dělat za pár měsíců další změnu,“ řekl zdroj, který má blízko k vedení klubu.

„Když jsem končil v Teplicích, s nabídkou Sparty jsem nepočítal, ale nepočítal jsem ani se žádnou jinou nabídkou. Myslel jsem, že teď tady nic nebude. Byl jsem s tím smířený,“ tvrdí Ščasný.

„Že to přišlo, tak jsem samozřejmě nechtěl jít do Sparty na sedm zápasů. Udělám všechno pro to, abych zůstal. Ale vím, že takový je fotbal. Můžeme skončit první, pak patrně zůstanu. Můžeme skončit druzí a hra bude výborná, pak je to otázka jednání. Anebo se nám nemusí vůbec dařit a končím.“

Více o trenérské změně na Spartě i adeptech ze zahraničí, které mělo vedení v hledáčku, čtěte v pátečním Sportu! Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud