Tomáš Podvín
22. června 2015 • 04:40

Bývalý manažer Plzně Kuka: Proč je Viktoria lepší než Sparta?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V žádném klubu momentálně nepůsobí, českou ligu ale pozorně sleduje. Bývalý vynikající útočník a reprezentant Pavel Kuka tvrdí, že Plzeň postupuje při výběru posil správně. Naopak u Sparty je to podle něj velký otazník. „Plzeň jde cestou, která je úspěšná sportovně i ekonomicky,“ říká legendární fotbalista.



Kuka poznal plzeňskou filosofii z blízka, v klubu působil několik měsíců na pozici sportovního manažera. „Plzeň hledá hodně na slovenském trhu, kde jsou hráči řečí i mentalitou podobní našim a je lehčí je zapracovat,“ prozrazuje.

Zatímco Plzeň se snaží skupovat nejlepší hráče z českého trhu, jako naposledy Jana Kopice z Jablonce, Sparta jde spíše cestou zahraničních posil. Jako náhradu za Pavla Kadeřábka přivedla Němce Markuse Steinhöfera, do útoku zase Nigerijce Kehindeho Fataie.

„Plzeň jde stoprocentně správnou cestou. Nové hráče dobře znají, dlouho je sledují, znají jejich charaktery. U Sparty je to vždycky otazník. V posledních pěti letech má Plzeň lepší výběr posil než Sparta a proto má větší úspěchy,“ myslí si Kuka.

Když přijde na Slavii, ve které strávil Kuka mnoho hráčských let, příliš se mu její situace rozebírat nechce. „Nejsem v tom klubu, nevidím tam. Nové změny? Až čas ukáže, jak byly úspěšné,“ tvrdí.

V současné chvíli Kuku stejně jako mnoho fotbalových fanoušků pohltilo mistrovství Evropy do 21 let v Česku. „Na šampionátu se hraje velice zajímavý fotbal. Některá mužstva jsou skutečně na vysoké úrovni. Individuální výkony několika hráčů jsou úžasné,“ rozplývá se.

Kdo ho na EURO nejvíce zaujal? „Z našeho týmu mě nikdo nepřekvapil, kvalitu těch kluků znám. Jinak mě hrozně zaujal dánský útočník Poulsen, ten je úplně někde jinde,“ uzavírá Kuka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud