5. prosince 2015 • 09:56

Teplice v krizi. Dobře, že přišla pauza, ulevil si kouč Vavruška

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět kol bez výhry. Za tu dobu jediný bod a čtrnáct inkasovaných gólů. Teplice dohrály podzim pod dusnou dekou a na jaře budou mít co dělat, aby se jich netýkal boj o záchranu. Na Slovácku padl Vavruškův výběr po hrubkách v obraně 2:4. „Jsme strašně naivní, děláme individuální chyby. Nejsme v pohodě a je dobře, že přišla pauza,“ prohlásil kouč David Vavruška.



Tomu na podzim vyhořeli útočníci. Z pětadvaceti branek zařídili jedinou, když se trefil Roman Potočný. Jeho konkurenti Kapolongo s Bratanovičem zůstali úplně na suchu. Proto v podzimní rozlučce dostal na hrotu šanci Jakub Hora, který v posledních letech nastupuje na kraji obrany nebo zálohy. „Útočníci dali jeden gól, to mluví za všechno,“ podotkl Vavruška.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Teplice 4:2
Video se připravuje ...

S Horou však musel být naprosto spokojený, záskok se postaral o oba teplické zásahy. „Hrál jsem v útoku odmala, teď asi po třech čtyřech letech. Snažil jsem se vrátit do starých časů a užívat si to. Možná jsme tím soupeře zaskočili. Že jsem dal góly hlavou? Já je dávám i na tréninku. Kluci se diví a říkám jim, že to není o tom, jestli jsi velkej,“ pousmál se ceněný univerzál. „Jeden centr byl z nacvičeného rohu a druhý mi dal hezky Vachy,“ pochválil spoluhráče Dresslera a Vachouška.

Slovácko bylo podle Vavrušky lepší a triumf si zasloužilo. „Vyhrálo snad devadesát procent soubojů,“ všímal si. „Je hrozný, kolik jsme dostali za poslední zápasy gólů. Nechceme si připouštět, že hrajeme se o záchranu, ale bohužel. Realita to je, chtěli jsme mít víc bodů,“ pokrčil rameny Hora.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 12. • 20:15
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
4:2
ONLINE
4. prosince
20:15
FK Teplice
FK Teplice
Góly

Domácí: 19. Diviš, 57. Valenta, 63. Diviš, 76. Šumulikoski

Hosté: 34. Hora, 83. Hora

Sestavy

Domácí: Heča – Kuncl, T. Rada, Košút, Civič – Šumulikoski (C), Daníček – Hlúpik (84. Chvátal), Valenta (90. Sadílek), Havlík – Diviš (89. Koné).

Hosté: Slavík – Dressler, Lüftner, D. Jablonský, Vondrášek – Kodeš (46. Kapolongo), Breite (76. Táborský), Ljevakovič, Vachoušek (C) (84. Česlák), Fillo – Hora.

Náhradníci

Domácí: Hofmann, Šimko, Sadílek, Břečka, Chvátal, Koné, Daněk

Hosté: Kapolongo, Táborský, Česlák, Matula, Hošek, Bratanović, Lipš

Karty

Domácí: Diviš, Šumulikoski, Heča, Šumulikoski (č)

Hosté: Lüftner, D. Jablonský, Fillo, Fillo (č), Táborský

Rozhodčí

Ardeleánu – Mencl, Nádvorník

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty seniora

Návštěva

3047 diváků

Roztržka mezi hráči Slovácka a Teplic.
Roztržka mezi hráči Slovácka a Teplic.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud