29. února 2016 • 17:59

Sparta s Duklou nehrála. Derby bylo odloženo kvůli sněhu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Malé pražské derby mezi fotbalisty Dukly a Spartou dnes mělo uzavřít program 19. kola Synot ligy. Jenže všechno je jinak - hrát se bude na Julisce v jiném termínu. Rozhodčí v čele s Tomášem Kocourkem označili hrací plochu za neregulérní a ohrožující zdraví hráčů. Bude se tak hledat nový termín, oba celky navíc v týdnu hrají zápasy MOL Cupu.



Mužstva se už rozcvičovala, ale sněžení s deštěm hrací plochu rozmáčelo natolik, že ani vyhřívání trávníku nepomohlo. Navíc podle předpovědi mělo v Praze sněžit ještě několik hodin a hrozilo, že by se zápas stejně nedohrál, i kdyby začal. Proto se kluby dohodly, že bude lepší utkání odložit, s čímž následně souhlasili i rozhodčí s delegátem.

"Rozhodování nebylo zas tak těžké. Stav hrací plochy byl takový, že nebyly vidět lajny, terén byl velmi podmáčený a nedokázali bychom ochránit zdraví hráčů, což je jeden z našich hlavních úkolů. Utkání se musí odehrát v jiném termínu," řekl novinářům sudí Kocourek.

Oba kluby uvítaly rozhodnutí zápas odložit. "My jsme s verdiktem spokojeni, protože hrací plocha není v podobě, aby se na ní dal hrát fotbal. Podmínky jsou takové, že by se stejně nedohrálo," řekl České televizi vedoucí A-týmu Sparty Miroslav Baranek.

"Rozhodnutí je správné a věříme, že další zápas se bude hrát na podstatně lepším terénu. V tenhle moment jsme pošetřili hráče a co se týče Sparty i reprezentantů - to by nás pak odsoudil celý český fotbal, že se tady zranili reprezentanti a dám příklad třeba vypadli z Evropské ligy a evropského šampionátu," doplnil výkonný ředitel Dukly Michal Šrámek.

Podle trenéra domácího týmu Luboše Kozla by fanoušci stejně moc fotbalu neviděli. "Myslím, že ani diváci by z toho nic neměli. Postupem času by i to hřiště bylo horší a v těchto podmínkách je to spíš o boji a je i blíž ke zranění. Určitě by to nebylo objektivní utkání," upozornil kouč Dukly.

Zatím není jasné, kdy se pražské derby odehraje, protože Sparta má v nabité termínové listině vedle domácího poháru i zápasy osmifinále Evropské ligy s Laziem Řím (10. a 17. března). "Termín určuje svaz a ten my vždycky musíme respektovat. Samozřejmě pokud bude hrát Sparta evropský pohár, tak to určitě má přednost," konstatoval Kozel.

Pořadatelé se marně snažili uklízet zasněžené hřiště na pražské Julisce, kde se kvůli neregulérnímu počasí neodehrálo utkání mezi Duklou a Spartou
Pořadatelé se marně snažili uklízet zasněžené hřiště na pražské Julisce, kde se kvůli neregulérnímu počasí neodehrálo utkání mezi Duklou a Spartou

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud