Jan Vacek
26. září 2016 • 17:56

Ščasný o svém konci ve Spartě: Cítil jsem, že musím ulevit mužstvu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po porážce v derby se Slavií 0:2 už věděl, že u týmu skončí, o den později byl konec Zdeňka Ščasného ve Spartě potvrzený oficiálně. Devětapadesátiletý kouč pro deník Sport popsal, co ho vedlo k rozhodnutí nabídnout svůj odchod. „Tenhle krok je důležitý směrem k hráčům. Nechtěl jsem utéct ani uhnout fanouškům. Udělal jsem to nejlepší pro mužstvo,“ řekl kouč, který na Letné působil od dubna 2015.



Zápas skončil a ze Ščasného vyjádření bylo zřejmé, že dál už pokračovat nebude. S tím šel později za členy klubového vedení. „Naznačoval jsem to už na tiskové konferenci, ve stejném duchu jsem pokračoval v neděli večer při setkání s Kubou Otavou, Adamem Kotalíkem a nakonec i doktorem Křetínským,“ řekl Ščasný.

Nejvyšší představitelé klubu na Ščasného konec také kývli. „Přišel jsem s tímto návrhem, vedení to akceptovalo. Domluvili jsme se, že v tuhle chvíli musíme přemýšlet, co je nejlepší pro mužstvo. Zkrátka jsme dobře nehráli.“

Ščasný vnímal svoje postavení po sérii nepřesvědčivých výsledků jako neudržitelné. Zvlášť před dalším klíčovým domácím duelem s Interem Milán v Evropské lize. „Cítil jsem, že musím ulevit mužstvu. Ve čtvrtek je další zápas a představa, že bych šel s týmem na lavičku a každou chybou vyprovokoval fanoušky a tím dostával hráče pod tlak, to jsem nechtěl.“

Zatímco na jaře se Spartou oslnil spanilou jízdou do čtvrtfinále Evropské ligy, na začátku nové sezony jeho tým zdaleka přesvědčivý nebyl. „Já jsem se od jara do podzimu nezměnil ani jako člověk, ani jako trenér. Snažil jsem se pracovat pořád stejně. Ve fotbale rozhodují maličkosti, my jsme bohužel nedokázali navázat na to, co jsme předváděli na jaře,“ uznal Ščasný svoji odpovědnost.

Rozhovor se Zdeňkem Ščasným čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud