Jonáš Bartoš
19. listopadu 2016 • 18:14

Krmenčík? Dost šancí a žádný gól. To musí zlepšit, řekl Pivarník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotním utkání 14. kola ePojisteni.cz ligy mezi Mladou Boleslaví a Viktorií Plzeň (0:0) diváci neviděli žádný gólový moment. Lepší příležitosti si vypracovali hosté, jenže hráči obhájce titulu své šance neproměnili a zápas týmů z čela tabulky skončil dělbou bodů. „V zakončení jsme nebyli pohotoví,“ zlobil se po utkání západočeský trenér Roman Pivarník.



Michael Krmenčík je jednou z komet ligového podzimu. 23letý forvard se vyšvihl na pozici prvního plzeňského útočníka, dostal se i do reprezentace. Tam prožil debut snů, když v kvalifikaci proti Norsku skóroval po prvním pořádném kontaktu s balonem.

Krmenčík zlobil i v sobotním utkání v Mladé Boleslavi. Dostával se k zakončení, nabízel se náběhy za obranu a vyhrál bezpočet soubojů. Jenže tentokrát ho balon až příliš často neposlouchal a ze slibných situací nedokázal vytěžit žádnou branku.

„Zápas mu sedl, odvedl výborný výkon. Ale sami víme, že šancí měl dost na to, aby dal gól,“ přiznal po utkání plzeňský trenér Roman Pivarník. „V Plzni začíná pravidelně hrát, efektivitu musí zlepšit. Něco zakončil, něco ale velmi nepřesně. Když šel z úhlu sám na bránu, měl zahrát tak, aby se stoper k balonu nedostal a neodehrál to na roh. Na efektivitě u něj musíme zapracovat, každou šanci by měl proměnit,“ dodal kouč.

V prvním poločase byl nejblíž gólu plzeňský kapitán Roman Hubník , jehož hlavičku vytáhl pohotovým zákrokem domácí gólman Jakub Diviš. V samotném závěru měl rozhodnutí na noze Jan Kovařík, jeho volej šel ale vysoko nad. „To jsem čekal, že by mohlo skončit v brance,“ povzdechl si po utkání západočeský záložník Jan Kopic.

Mladá Boleslav - Plzeň: Krmenčík po zasekávačce pálil úplně mimo
Video se připravuje ...

Limberského skolila viróza


S bodem z venku byl nakonec lídr tabulky spokojený. „Po herní stránce jsme zápas odehráli velmi slušně. Boleslav je hodně silné mužstvo, na domácí půdě dominuje s každým soupeřem. Proti nám se nedostala tolik do hry. Bohužel slibné situace, co jsme si vytvořili my, jsme nedokázali zakončit a nebyli tak pohotoví. Máme bod, ale mohli jsme dnešní zápas zvládnout vítězně,“ ohlédl se Pivarník za průběhem zápasu.

Západočeský trenér postrádal Davida Limberského , který měl v Boleslavi nastoupit k jubilejnímu 300. ligovému utkání. Plzeňského obránce ale den před zápasem skolila viróza. „David je nejlepší levý obránce v lize, po nás rozdílový hráč. Ale Aleš Matějů podal na levém obránci dneska dobrý výkon, hrál dobře. Čekal jsem trošku víc od krajních ofenzivních hráčů, že budou dávat lepší a přesnější centy. U Milana (Petržely), který tam naskočil, jsem spokojený, ale znovu tomu chyběla větší efektivita,“ dodal Pivarník.

Bod za bezbrankovou remízu nakonec bere i Mladá Boleslav. „Plzeň i my jsme měli náznaky šancí, hosté především ten Kovaříkův volej před koncem. Je to spravedlivá remíza. Potvrdili jsme si, že poctivým fotbalem a prací můžeme hrát i s takovým mužstvem, jako je Plzeň, která vede ligu. Ale chtěl jsem dneska vyhrát,“ pousmál se domácí trenér Leoš Kalvoda.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:0. Mistr ztratil náskok v čele
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud