21. listopadu 2016 • 21:03

Stopka pro tři sudí. Zelinka pomohl Spartě, Královec nevyloučil Hušbauera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR pozastavila delegaci na jedno utkání mezinárodním sudím Miroslavu Zelinkovi, Pavlu Královcovi a Petrovi Ardeleánu. Důvodem jsou chyby v zápasech 14. kola první ligy. Všechny tři rozhodčí v týdnu čekají zápasy Ligy mistrů a Evropské ligy.



Zelinka se dopustil hrubé chyby v zápase Sparty s Karvinou, když v 11. minutě nenařídil penaltu pro hosty poté, co ve vápně naskočil David Lafata do zad Jana Šislera.

Sparta - Karviná: Lafata srazil Šislera, Zelinka penaltu neodpískal
Video se připravuje ...

Královec zase měl podle názoru komise v duelu Dukly se Slavií v 49. minutě vyloučit hostujícího Josefa Hušbauera za šlapák na Branislava Miloševiče, při kterém hrozila zlomenina.

Dukla - Slavia: Hušbauer prošlápl holeň Miloševiče, musel být rád za žlutou
Video se připravuje ...

Ardeleánu si pak jedno kolo odpočine kvůli zmatkům, které při duelu Jihlavy a Zlína předcházely brance na 2:1 pro hosty. Sudí totiž přehlédl, že gól padl po teči domácího hráče, a branku uznal až poté, co se k tomu jihlavský Antonín Rosa přiznal.

Jihlava - Zlín: Férový Rosa! Obránce Jihlavy po hádkách přiznal gól soupeři
Video se připravuje ...

Rosovi za to komise oficiálně poděkovala. "Komise rozhodčích oceňuje sportovní gesto hráče Antonína Rosy z mužstva FC Vysočina Jihlava, neboť sport je nejen o bodech, ale také o hře v duchu fair play," stojí v prohlášení komise.

Pozastavenou delegaci na dva zápasy má asistent Milan Flimmel za chyby v druholigovém utkání Znojma s Vlašimí. V témže utkání chyboval i hlavní Vojtěch Severýn a jednou si nezapíská.

Antonín Rosa předvedl parádní gesto fair play
Antonín Rosa předvedl parádní gesto fair play

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud