5. září 2018 • 19:30

Potřebná posila do obrany: Slovenský veterán Ďurica se upsal Dukle

Autor: mms, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká posila je tu. Jak informoval iSport.cz, pražská Dukla získala šestatřicetiletého slovenského stopera Jána Ďuricu, jenž hrál na mistrovství světa 2010 i na EURO 2016. Poslední dva roky patřil tureckému Trabzonsporu, odkud přichází jako volný hráč. V Dukle podepsal smlouvu do konce sezony. Kromě něj do Dukly přišel také srbský stoper Nikola Raspopovič, který uspěl na testech a dostal smlouvu. Naposledy působil v běloruském Šachťoru Soligorsk. V pražském klubu naopak končí Dominik Preisler, který odchází na hostování s opcí do Jihlavy, a smlouvu ukončil Štěpán Koreš.



Začínal doma na Slovensku, ochutnal fotbal na dvou ruských adresách (Saturn Ramenskoje, Lokomotiv Moskva), mihnul se v německém Hannoveru a po štaci v tureckém Trabzonsporu si Ján Ďurica zkusí českou ligu v pražské Dukle.

"Poslední dva roky jsem strávil v Turecku a po ukončení smlouvy jsem ještě chtěl hrát fotbal. Majitel Dukly projevil zájem, jsem rád, že jsem tu. Vím, že se Dukla nenachází v dobré situaci, ale přišel jsem jí pomoct a věřím, že společnými silami se odrazíme ode dna," řekl Ďurica pro klubový web.

Poslední tým ligy získává exkluzivní jméno. Ďurica má bohaté zkušenosti z ciziny i z reprezentace, za kterou během třinácti let odehrál 91 zápasů a na stoperu dobře fungoval v tandemu s Martinem Škrtelem. S národním týmem se rozloučil loni v listopadu.

V létě se o rodákovi z Dunajské Stredy mluvilo v souvislosti se Spartou, ale ta s ním ve finále ani nezačala jednat. Ďurica přesto skončí v Praze: tři dny před zavřením přestupního okna si plácnul s Duklou, která nutně potřebuje posílit defenzivu.

"Přichází velmi dobrý hráč, který by mohl svými zkušenostmi a kvalitou pomoci i mladším. Myslím, že naši mladíci jsou šikovní a snaží se, ale že vedle sebe ještě potřebují zkušeného tahouna. Věřím, že tím Ján bude," řekl majitel Dukly Petr Paukner.

Srb uspěl na testech

Kromě toho přichází srbský stoper Nikola Raspopovič, který uspěl na testech a dostal smlouvu. Naposledy působil v běloruském Šachťoru Soligorsk. Osmadvacetiletý Raspopovič je odchovancem bělehradského klubu Rad, kde zažil též ligový debut.

V roce 2015 přestoupil do tureckého Gaziantepsporu, odtud po roce pokračoval do Demirsporu. Působil také v Radnički Niš a od letošního dubna do června byl v Soligorsku, kde si ale nezahrál ani jeden zápas, jen byl dvakrát na lavičce.

Do Dukly přichází i kvůli kamarádovi Branislavu Miloševičovi. "Do Dukly mě nalákal a moc mi ji vychválil. Věřím, že je to dobrý krok v kariéře, Dukla má slavnou historii a chtěl bych pomoci, aby se jí v této sezoně začalo dařit," řekl Raspopovič. "Jsem dost emocionální, mám v sobě zdravou agresivitu a umím nabudit spoluhráče. Myslím, že to Dukla právě teď potřebuje," dodal.

Tým, který od začátku sezony ještě nezískal ani jeden bod, má spolu s Mladou Boleslaví nejhorší obranu v lize. Za sedm kol Dukla inkasovala celkem 19 gólů. Zlepší se hrozivá čísla s Ďuricou a Raspopovičem? Poprvé by mohli hrát v nedělním přáteláku proti Norimberku, v lize mohou nastoupit týden nato v partii s Libercem.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud