4. února 2020 • 22:55

Slavia - Valerenga 3:1. První „zimní“ výhra, Zelený třetí tutovku proměnil

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřeboval tři obří tutovky. Ale jak se říká v pohádkách, do třetice všeho dobrého. Obránce Jaroslav Zelený vystřelil Slavii na Atlantic Cupu proti Valerenze vůbec první výhru v zimní přípravě. „Sešívaní“ nakonec skolili norského soka díky dobrému závěru 3:1.



Čtvrtý přípravný zápas a konečně to vyšlo. Po prohře s Ústím nad Labem a remíze s Dynamem České Budějovice v Praze na Strahově Slavia vstoupila i na soustředění v portugalském Algarve do Atlantic Cupu neslavně. Na prohru na penalty s Aarhusem ale zareagovala včerejší vydřenou výhrou nad norskou Valerengou 3:1.

Tři body trefil necelých deset minut před koncem stoper Jaroslav Zelený. Sice na to potřeboval celkem tři tutovky, ale aspoň že vůbec.

Rohový kop Nicolae Stancia lehce tečoval Lukáš Provod a Zelený dorazil míč do odkryté části brány.

Byla to celkem podobná situace dvěma předešlým, které slávistický stoper zazdil.

Hned na začátku druhého poločasu rozehráli „sešívaní“ akci po levém křídle přes Lukáše Masopusta, ten levačkou poslal míč do vápna soupeře a Zelený vůbec nikým nehlídaný poslal míč vedle.

Druhá velká šance přišla po rohovém kopu Stancia. Oblouk na zadní tyč zase našel Zeleného, jenž opět poslal balon mimo.

Tak do třetice...

Slavia si ale vítězství zasloužila. Kombinovala celý zápas lépe než norský soupeř, vytvářela si víc šancí. Jen to zakončení, klasika.

Přitom do vedení šel český mistr celkem rychle. Už v osmé minutě vybojoval míč junior Lukáš Červ, kterého vzal trenér Jindřich Trpišovský na soustředění s dalšími mladými odchovanci. Míč získal pro Petera Olayinku a ten ho podal Lukáši Masopustovi, který překonal protivníkova gólmana.

Radost ze slušného prvního poločasu zkazila červenobílým penalta proti nim. Centr zleva se totiž dostal do souboje, v němž figuroval mladík Červ, balon mu brnknul o ruku a pískala se „desítka“.

Tu celkem v pohodě proměnil Matthias Vilhjalmsson.

Přesto nakonec Slavia výhru deset minut před koncem díky Zelenému urvala. Na jeho rozhodující trefu navázal v nastavení Lukáš Provod, který obstřelil brankáře po krásné přihrávce Oscara Dorleye.

Vítězství Slavii přihrálo čtvrtý bod v tabulce Atlantic Cupu, čímž se mužstvo Jindřicha Trpišovského posunulo na druhé místo skupiny B právě před Valerengu a švédský Häcken, který nemá po dvou zápasech ani bod.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Oscar Dorley: Prý ho chtěl Manchester City, teď si může podmanit slávistickou zálohu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud