6. prosince 2020 • 10:51

RENTGEN k derby: Střet dvou světů. Přímočará Slavia vs. efektivní Sparta

Autor: isport tv
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

297. derby pražských „S“ je tady. Poprvé od roku 2008 půjde ve vzájemné konfrontaci obou rivalů o první místo v tabulce. Proto se redaktor deníku Sport Pavel Hartman v tradičním pořadu RENTGEN podíval na hru obou soupeřů a popsal, čím by se mohli překvapit. „Bude se jednat o souboj dvou odlišných světů. Slavia je rychlá, dynamická, což dokumentuje příchody hráčů s potenciálem jako Zima či Sima. Naopak Sparta věří zkušenějším a pomalejším fotbalistům jako jsou Pavelka a Čelůstka,“ říká expert Sportu. Moderuje Martin Pešout.



Hartman rozebral u Sparty i Slavie jejich dva zápasy z letošního podzimu. U Letenských se zaměřil na fragmenty z duelu s Jabloncem a Českými Budějovicemi. U Slavie pak na jejich remízovou bitvu s Pardubicemi. Na těchto příkladech ilustroval silné a slabé stránky obou celků.

Zatímco Slavia útočí ve sprintu v dostatečném počtu hráčů a těží z variability obránců, Sparta si počíná pomaleji, za to velmi efektivně. „Letenští v probíhající ligové sezoně vstřelili čtyřiadvacet branek, sešívaní sedmadvacet. To není velký rozdíl. Sparta dokáže být v ofenzivě úderná,“ všímá si Hartman. Více ve VIDEU.

Pivarník popsal recept na pražská ‘S’. Rychlé kontry na Slavii, sešívaným sedí silní soupeři
Video se připravuje ...

iSport podcast: Jak je možné, že úkaz Sima hraje v Česku? Ovládne Sparta derby?
Video se připravuje ...

Derby na O2 TV Sport

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odstartují derby již v 17:45. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu trenéra Miroslava Koubka a kanonýra Horsta Siegla. Nové speciální analytické studio přímo z Letné povede reportér David Sobišek a expert Antonín Rosa. Zápas komentují Tomáš Radotínský a Milan Štěrba.

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud