Jonáš Bartoš
9. dubna 2023 • 04:50

Blázinec v Plzni: Vydrova střelnice, tyče i výpadek. A kraviny Jablonce

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Pro diváky fantastický zápas na velikonoční hodování. Plzeň předvedla v sobotu večer skvělý nástup, jenže během první půle trefovala hlavně tyče. Po přestávce se chytl Jablonec, ale domácí body (a možná i trenéra Bílka) zachránil dvougólový Matěj Vydra. Jak dramatický duel (3:2) v Doosan Areně vypadal? Vybrali jsme pět klíčových momentů.

  • Vydrova střelnice

    Takhle se chová pravý kanonýr. Vydra skočil do zápasu v 63. minutě. V následující pasáži přihlížel, jak zkoprnělá Plzeň dvakrát inkasuje a ztrácí výborně rozehraný zápas. Forvard otřískaný Premier League ale svůj tým zachránil. Dvě zakončení, do kterých se po centrech Holíka a Mosquery dostal, vyřešil parádně. Nevymýšlel a nekompromisně poslal míč do sítě. Týmu zařídil tři body a výrazně si řekl o klíčovou pozici na hřišti. „Bláznivý večer, takový impuls jsme potřebovali,“ usmíval se střelec Vydra.

    Plzeň - Jablonec: Extrémní drama! Viktorii vrátil mazáckým úderem Vydra, 3:2
    Video se připravuje ...

  • Tyče i hrůzný výpadek

    V prvním poločase na trávníku létala mistrovská Plzeň z minulé sezony. Vlkanova, Sýkora, Havel a další hýřili aktivitou a dostávali Jablonec do úzkých. Domácí ofenzivní kejkle ale dlouho končily na Hanušově konstrukci. Vlkanova lízl břevno, Chorého pokusy skončily dvakrát na tyči. Vysoký hroťák pak nešťastně zablokoval Kalvachovu střelu, která pravděpodobně mířila do jablonecké sítě. V závěru ještě při sólovém nájezdu napálil míč do tyče Durosinmi. Plzeň přežila i hrůzný výpadek ve druhé půli, kdy pustila Jablonec do hry a najednou prohrávala 1:2. „Nejsme schopni dorazit soupeře a pak dostaneme gól z kategorie hodně laciných. Ale hlavní je, že jsme zápas otočili, ukázalo to, že síla v týmu je,“ ocenil po utkání kouč Bílek.

    Plzeň - Jablonec: Osamocený Chorý ve vápně, tohle měl dát!
    Video se připravuje ...

  • Kopicův kiks

    Spolu s Durosinmim a Jemelkou šel na plac za stavu 1:1. Cílem bylo oživit ofenzivu a strhnout zápas na domácí stranu. Jenže Kopic se ani nerozkoukal a vyrobil šokující kiks. Ani ne po minutě na trávníku, při prvním vážném kontaktu s míčem, podklouzl a pustil do šance Polidara. Krajní záložník Jablonce nabídnutou šanci využil a Severočeši najednou vedli. Z hrůzného momentu se zkušený záložník oklepal a pak pomohl týmu k závěrečnému obratu. „Než se rozkoukal, prohrávali jsme jedna dva, nic jednoduchého. Bylo to o tom, že buď ukážeme sílu, nebo zase ztratíme. Naštěstí jsme to otočili,“ dodal Vydra.

    Plzeň - Jablonec: Obrat! Polidar posadil Kopice na zem a propálil Staňka, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Plzeň bez stopera

    Za stavu 1:1 plánovala Plzeň dvojité střídání, u lajny stáli připravení Matěj Vydra a Rafiu Durosinmi. Viktoria ale narychlo měnila plány. V jednom ze soubojů se ošklivě zranil Luděk Pernica, trávník opouštěl na nosítkách ve vozítku. Narychlo se vysvlékl ještě Václav Jemelka. Zástupce kapitána Hejdy nevypadá vůbec dobře. „Pravděpodobně se jedná o poškozený zkřížený vaz (v koleni),“ naznačil po utkání trenér Bílek. Pokud se fatální diagnóza potvrdí, Pernicu čeká operace a předčasný konec sezony. Plzeň pravděpodobně přijde o důležitého stopera a jednoho z týmových lídrů.

    Luděk Pernica vyskočil nejvýšFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Kraviny Jablonce

    Severočeši odehráli ve druhém poločase velmi dobré pasáže, Plzeň dostali do úzkých. Matěj Polidar dvakrát krásně skóroval, jenže se podílel i na závěrečném plzeňském povstání. Místo, aby odehrál balon bezpečně dopředu, za stavu 2:1 pro Jablonec zbytečně vymýšlel, přišel o míč a nechal Plzeň skórovat. „Asi jsem si myslel, že jsem mistr světa, ale nevyšlo to. Hodně mě to mrzí,“ hlesl zklamaně. „Soupeře jsme měli na lopatkách. Měli jsme být zodpovědní a pokorní, ale vymýšlíme kraviny a Plzni darujeme vyrovnání. To mě mrzí,“ zlobil se jablonecký kouč David Horejš.

    Plzeň - Jablonec: Šok! Polidarův centr senzačně zapadl za Staňka, 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud