20. května 2023 • 21:25

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 2:1. Jurečka dvěma góly udržel naději na titul

Autor: iSport.cz, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
40
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vítězstvím 2:1 proti Plzni ve 3. kole skupiny o titul oddálili oslavy sparťanského triumfu ve F:L. Václav Jurečka je k výhře nasměroval už v úvodu zápasu, v průběhu druhého dějství však srovnal Rafiu Durosinmi a chvíli to tak vypadalo na oslavy rivala. Kanonýr Jurečka ale druhým gólem v zápase vystřelil „sešívaným“ malou naději. Spartě však ve zbývajících dvou kolech stačí získat už jen bod.



Duel Slavie s Plzní rozhodl v Edenu dvěma góly v páté a 69. minutě útočník Václav Jurečka. Na druhé straně se prosadil pouze v 56. minutě Nigerijec Rafiu Durosinmi. Pražané potvrdili pozici nejlepšího týmu v domácím prostředí, když zvítězili v 16. ze 17 utkání v ligovém ročníku.

Slavia doma v nejvyšší soutěži neprohrála s Viktorií 13. duel po sobě a navázala na březnový triumf 2:1. Západočeši nevyhráli v nejvyšší soutěži popáté za sebou. Obhájci titulu už mají jisté konečné třetí místo.

Domácí kouč Trpišovský se na rozdíl od prohraného derby na Letné v minulém kole (2:3) vrátil k rozestavení se dvěma stopery. Na hrotu se tak našlo místo pouze pro Jurečku, nejlepší střelec týmu Van Buren začal na lavičce. V plzeňské bráně překvapivě nastoupil ke třetímu ligovému startu v sezoně Tvrdoň, který nahradil v posledních zápasech nejistého Staňka. Slovenský gólman chytal naposledy 8. října v duelu s Mladou Boleslaví.

Slavia začala náporem a brzy se ujala vedení. Schranz našel před bránou Jurečku, který zblízka usměrnil míč pod břevno. Osmadvacetiletý útočník navázal na poslední domácí zápas proti Bohemians, v němž během výhry 6:0 nasázel čtyři branky.

Plzni chyběl kvůli karetnímu trestu Chorý a i vinou absence nejlepšího střelce se jen ztěžka dostávala do tempa. Další komplikace přišla pro Západočechy ve 14. minutě, kdy Matěj Jurásek ostře došlápl Tvrdoňovi na pravou ruku a nováček v plzeňské sestavě musel vystřídat, v bráně ho nahradil Staněk. Po půlhodině navíc s krvavým zraněním na hlavě odstoupil ze hry i kapitán Viktorie Hejda.

Jedinou plzeňskou gólovou příležitost v úvodním dějství měl v 23. minutě Květ, jenž po Durosinmiho přihrávce ve vyložené šanci netrefil čistě míč ani bránu. V závěru prvního poločasu se Staněk blýskl pohotovým zákrokem nohou při Schranzově nájezdu z levé strany.

V 56. minutě si Durosinmi po Kopicově elegantní patičce odstrčil Oscara a sám před Kolářem nezaváhal. Dvacetiletý Nigerijec dal čtvrtý ligový gól, všechny nastřílel v posledních pěti zápasech.

Slavia po inkasované brance ještě zvýšila tempo. V 65. minutě vybídl Lingr ke skórování na zadní tyči Jurečku, který nejprve trochu laxním zakončením trefil místo poloprázdné brány Staňka a plzeňský gólman následně fantasticky zlikvidoval i dorážku domácího útočníka. Staněk lapil i Douděrův technický pokus.

Tlak nejlepší ofenzivy soutěže vyústil v rozhodující gól v 69. minutě. Jurečka si ukázal Oscarovi, kam chce poslat míč, zaběhl si pro něj za obranu a nekompromisní křižnou ránou o tyč tentokrát nedal Staňkovi šanci. Reprezentační útočník zaznamenal 14. gól v ligovém ročníku a dorovnal bilanci Van Burena. Lepší jsou pouze brněnský Řezníček (19 gólů) a jablonecký Chramosta (15).

Závěr střetnutí nabídl více než 15 tisícům diváků oboustranně otevřený fotbal, další branka už ale nepadla. A to ani po Vydrově vyložené šanci v posledních vteřinách, kterou na poslední chvíli zablokoval před brankovou čárou Ousou. Plzeň tak venku pošesté za sebou nezvítězila, během této šňůry získala jediný bod.

Góly

Domácí: 5. Jurečka, 69. Jurečka

Hosté: 56. Durosinmi

Sestavy

Domácí: Kolář – Oscar, Ogbu (74. Ousou), Douděra (74. Tecl), D. Jurásek – Holeš (C), Ševčík (59. Lingr) – M. Jurásek (59. Van Buren), Zafeiris (79. Provod), Jurečka – Schranz.

Hosté: Tvrdoň (16. Staněk) – Hejda (C) (32. Havel), Jemelka, Kaša, Řezník – Bucha, Kalvach, Kopic, Květ (72. Vlkanova), Mosquera (72. Jirka) – Durosinmi (72. M. Vydra).

Náhradníci

Domácí: Mandous, Ousou, Kačaraba, Traoré, Pech, Provod, Hromada, Van Buren, Olayinka, Lingr, Tecl

Hosté: Staněk, Vydra, Havel, Holík, Jirka, Vlkanova, Ndiaye, Zadražil

Karty

Domácí: M. Jurásek

Hosté: Jemelka, Bílek, Řezník

Rozhodčí

Zelinka – Caletka, Hurych

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

15 486 diváků

Slavia - Plzeň: Vydra měl na noze sparťanský titul! Ale Ousou výborně zablokoval ránu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slavia - Plzeň: Jurečka nádhernou trfou od tyče vrací sešívaným vedení! 2:1
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Staněk fantastickým dvojzákrokem i hlavou vychytal Jurečku!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slavia - Plzeň: Durosinmi si odstavil Oscara a srovnal na 1:1!
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Krvavá srážka Hejdy s Kašou, kapitán musí střídat
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Květ v tutovce! Po ztrátě Ševčíka pálil vedle
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slavia - Plzeň: Jurečka za obranou pálí vedle! Ale už z ofsajdu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slavia - Plzeň: Jurečka hned v úvodu otevírá skóre! 1:0
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
40

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud