17. srpna 2023 • 10:00

Leklá ryba, kterou probere jen léčba šokem. Rozkvetl by Karabec v cizině?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Sparty mu říkají familiárně „Kara“. Dvacetiletý klenot z Letné Adam Karabec, který měl být budoucností klubu, ale v posledních sezonách stagnuje a stále častěji se ozývají hlasy, že by to šikovný záložník měl zkusit jinde, nejlépe v zahraničí. „Jemu i Spartě by pomohlo, kdyby se rozešli. Pro mě je to v tuhle chvíli přeceňovaný týpek, který byl nejzajímavější tím, že hrál v sedmnácti ligu,“ říká redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Michal Kvasnica v novém díle pořadu iSkaut. „Pořád čekám, kdy se rozjede. A nejsem si jistý, jestli se rozjede ve Spartě,“ doplňuje Kvasnicův kolega Jiří Fejgl. „Přestože geniálně vnímá hru a prostor, má někdy mentalitu leklé ryby,“ shodují se oba při hodnocení Karabcovy hry.



Výjimečný, nadstandardní, neuvěřitelně šikovný. Kvasnica s Fejglem se při rozboru Karabcovy hry v novém díle pořadu iSkaut shodují: „To, co ostatní hráči na hřišti ani nevidí, dokáže on s neuvěřitelnou lehkostí realizovat.“ Jenže ligové – a tím pádem samozřejmě ani evropské – vytížení ne a ne přijít… „Pomohla by mu léčba šokem. Postavit se na vlastní nohy. A nejlíp v cizině,“ míní Fejgl.

Neškodí Karabcovi přílišná péče klubu i blízkého okolí? A neměl by vystoupit z komfortní zóny klasické desítky? „Podle mě hřešil – a stále hřeší – na to, že je výjimečný. Tři roky se zasekl. Nevidím u něj chtíč něco s kariérou dělat,“ říká bez obalu Kvasnica: „V sedmnácti když udělal něco horšího směrem dozadu, tak sis řekl: je mu sedmnáct. Ale o tři roky později je to stejné. Z Letné se kdysi neslo, že je výjimečný jako Hložek. Já to tam nevidím,“ krčí rameny.

  • Proč mu na hřišti pomáhá „futsalové cuknutí“?
  • Neškodí mu přílišná péče blízkého okolí a Pavla Pasky?
  • Uškodil mu odchod Hložka?
  • Měl by se přeškolit na jiný post?
  • Byl Karabec příliš „vyhajpovaný“?
  • V čem připomíná Rivalda a čím je podobný Barákovi?
  • Proč zahraničí a ne česká liga?

Podívejte se na VIDEO.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud