16. srpna 2023 • 13:16

Liga očima fanoušků: omyl v Baníku, den otevřených dveří. A pozor, Pražáci!

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA má za sebou úvodní čtyři kola. Sparta a Slavia zůstávají dál stoprocentní, po dvou výhrách se dere nahoru také Plzeň. Letenští se nicméně po pětigólové jízdě v prvním poločase v Jablonci v úterý večer trpce rozloučili s Ligou mistrů. „Sešívaní“ i Viktoria mají zase skvěle nakročeno do další fáze předkol Evropské, respektive Konferenční ligy. Jak na výkony svých týmů nahlíží příznivci pěti klubů v tradiční Lize očima fanoušků? Projděte si komentáře fanouška ze Sparty, Slavie, Plzně, Bohemians i Baníku.

  • AC Sparta Praha

    Přípravu v Jablonci dirigovala záloha

    Byla to předehra k velkému představení? Dnes už všichni známe odpověď, ale já, když píši tento sloupek, nikoli. Proto dnes spíše o přípravě v Jablonci. Používám výraz příprava, protože tak to alespoň ze strany soupeře vypadalo. Kluci, máte nás na lopatě, vezměte si tři body a pět banánů za poločas – tak by se dal klasifikovat přístup Jablonce.

    My jsme nabídku přijali, a na oplátku jsme ho ve druhém poločase ušetřili další blamáže. Přes den otevřených dveří je také třeba pochválit náš tým, který nastoupil v silně pozměněné sestavě ve srovnání s Kodaní. Je příjemné konstatovat, že naši noví hráči nikterak nezaostali za optimální sestavou. Dokonce byly k vidění některé parádní akce, které – ač neskončily gólem – stály za potlesk.

    Z těch, které dopadly brankou, to byla nádherná kolmice Laciho Minčevovi, který upravil na 3:0. Mimochodem, zdálo se mně, že Minčev „odložil“ několik kilogramů, což by mu mohlo prospět. Záloha byla tentokrát naší silnou stránkou, což stvrdil Kairinen druhou ligovou brankou v rudém dresu. Tak co, byl můj optimismus namístě?

    Miloš Kolář, 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Jablonec - Sparta 1:5. Debakl za poločas, řádili Vitík, Laci a Kairinen
    Video se připravuje ...

  • SK Slavia Praha

    Solidní start pokračuje, Evropa je blizoučko

    Čtvrteční večer v Edenu se opravdu povedl. Na tribunách panovala fantastická atmosféra, Slavia Dnipro přejela, nepustila jej vůbec k ničemu a zaslouženě zvítězila o tři branky, přestože hrála půl hodiny v deseti. Vyloučení Ogbua je jedinou malou kaňkou, nicméně alespoň nám pomůže rozehrát Aihama Ousoua, což se v dalším průběhu ligy jistě bude hodit.

    Slavia je kousíček od jistoty základní skupiny alespoň Konferenční ligy. Bylo by to posedmé v řadě a potvrdilo silnou pozici klubu na mezinárodní scéně. Navíc do Evropské ligy to proti Luhansku také nemusí být nepřekonatelně těžké. V Mladé Boleslavi „sešívaní“ nepředvedli kdovíjak dechberoucí výkon, ale domácí k ničemu nepustili a sami tam jeden vítězný gól nakonec dotlačili.

    Při vědomí hodně protočené základní sestavy jsem měl ze zápasu respekt, nicméně žádný z nováčků vyloženě nezklamal. Teď jen doufám, že zranění Conrada Wallema a především Lukáše Provoda nebudou vážnějšího charakteru, zvlášť Provod totiž hraje poslední zápasy famózně.

    Ondřej Kreml, 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 0:1. Klidná rotace, výhru hostům připravil vlastňák
    Video se připravuje ...

  • FC Viktoria Plzeň

    Na slabší soupeře už asi nenarazíme

    Tak po minulém týdnu se mi píše dobře. Malťani, co k nám přijeli v rámci předkola Konferenční ligy, se snažili hrát fotbal a to vyhovovalo všem od nás. Jejich úroveň byla úplně někde jinde, slabší soupeř už se asi nenajde, pokud nepočítám nedělní Dynamo. Tam to vidím dost hrůzostrašně a je jen dobře, že jsme je měli už teď, protože se určitě zvednou.

    Oba zápasy zvládl bravurně Šulc. Jo, ten, který vloni v zimě zabil na Spartě své šance a plno lidí ho posílalo do pr… Já už tehdy tvrdil, že je to třeštidlo, ale že mu věřím. Je mladej, vyhraje se, tvrdil jsem. A kdo měl pravdu? Vykopal se a umí výborný věci. Doufám, že mu to vydrží. I ostatní mladý za to umí vzít a je vidět, že si celý tým víc věří.

    Dle soupeřů by byl hřích nehrát na podzim základní evropskou skupinu. No a Pražáci by měli zvednout hlavy a větřit, protože bychom jim v téhle fazoně mohli šlapat na paty. Akorát se anglické týdny ukazují na marodce, a to jsme teprve v polovině. Držím všem našim marodům i nemarodům palce. A hurá na ně!!! Těším se. Čest královně Viktorce!

    Kovi, 55 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: České Budějovice - Plzeň 2:5. Další ostuda Dynama, Šulc dal hattrick
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Gólman Reichl se může přetrhnout

    V minulé sezoně byla utkání se Slováckem zejména taktickými souboji a nejinak se dalo očekávat i tentokrát. K nemilému překvapení však musel vynikající Michal Reichl řešit řadu nebezpečných situací a samostatných nájezdů, kdy obrana Bohemians průběžně pořádala den otevřených dveří.

    Ve většině vyjádření si fanoušci i trenér Veselý stěžují na neproduktivní útok, což je sice pravda, ale zelenobílé zadní řady zatím rozhodně nepůsobí jako pevné hradby, na které se lze spolehnout. Branka hostí toho budiž důkazem. Neubráněná, i když s nápadem zahraná, standardní situace je lahůdka pro každého trenéra a to se pak může brankář klidně přetrhnout. Přidá-li se již zmíněná neproduktivita, kdy třikrát z malého vápna netrefíš bránu nebo pošleš propagační střelu doprostřed, tak logicky odevzdáš všechny body.

    Na závěr bych rád zmínil, že jsou odehrána čtyři kola a z výkonů sudích je mi, slušně řečeno, do pláče. Navíc nevidím ani malé krůčky dopředu. A může mi někdo vysvětlit, proč se netrestají simulace ve vápně? „Klokani“ bojují!

    Vít Lukeš, 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians – Slovácko 0:1. Tři body zařídil Hofmann, odvolaná karta i penalta v závěru
    Video se připravuje ...

  • FC Baník Ostrava

    Trenér Hapal měl velké štěstí

    Rozhodnout zápas dvěma góly v nastaveném čase je slušná dávka euforie. Trenér Hapal po delší době zvolil systém hry se třemi obránci. Co se týče útoku, trojice Ewerton, Kubala a Almási Baník táhla. Tihle tři by mohli být, doplněni možná o Tanka a Šína, ofenzivními pilíři týmu. Obrana prověřena nebyla, jelikož „votroci“ byli dopředu úplně marní.

    Co nám ale vyloženě nefungovalo, byli krajní wingbeci. Od obou to v sobotu byla alibistická hra. Téměř nulová podpora dopředu, chybějící požadovaná a na takový post nutná rychlost, žádná kreativita ani nápad, natož pořádný centr na Almásiho. Vpravo Juroška, který je sice poctivý, ale za mě málo. A na druhé straně Kpozo. Pohyb žádný, schovával se. Nechci předčasně hodnotit, ale za mě je jeho přestup k nám omyl.

    Trenér Hapal měl štěstí, že jsme zápas rozhodli v posledních vteřinách. Jsem si jistý, že střídání mělo přijít minimálně po hodině hry. A na druhou stranu jsem rád, že střídající (hlavně trenérem opomíjený Buchta, Rigo a Šín) utkání pomohli rozhodnout.

    David Liveč, 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Baník - Hradec Králové 2:0. Domácí konečně vyhráli, rozhodli střídající Buchta s Tankem
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud