Jiří Fejgl
29. ledna 2024 • 19:50

Hašek i ve Španělsku na Spartě řeší dilema: vzít náhradníky na kemp?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MARBELLY | Dorazili k moři, do španělského ráje, do Marbelly. Přesto museli natáhnout černé podzimní bundy. Při zápase Sparty s Bodö/Glimt rozhodně vedro nebylo. „Ale to ani v Portugalsku,“ usmál se Jarostlav Köstl, asistent nového trenéra reprezentace Ivana Haška. Spolu a ještě s technickým vedoucím Michalem Černým absolvují cestu kolem Evropy, Marbella je čtvrtá zastávka. I během ní řeší, jaký počet hráčů vezmou na soustředění před EURO. Toť totiž zásadní věc.



Usedli vedle pardubické ekipy, Radoslava Kováče, Davida Mikuly a Michala Hampela, kteří jsou s týmem rovněž v Marbelle. „Trenérský koutek,“ hlásil Kováč. Spolu pak sledovali výhru Sparty nad ultrasilnými Nory (2:0).

„Pro nás je dobře, že kluci hrají takové zápasy. Připraví je na evropské poháry,“ vykládal Hašek. Po zápase se s kolegy sebral a odjel na letiště. Jejich cesta pondělním duelem končila.

Za sebou měli návštěvu duelu Bayern Mnichov vs. Union Berlín, kde pozorovali Alexe Krále. „Patřil mezi nejlepší,“ glosoval Hašek. Poté přišla inspekce na soustředěních Plzně ve španělském Benidormu a Slavie v portugalském Algarve. „Všechny hráče sledujeme na videu nebo prostřednictvím datové platformy Wyscout, ale když jste u hřiště, vidíte detaily,“ ocenil hlavní kouč.

V Marbelle měla skupina dvě zastávka. Viděla v akci Pardubice, sledovala, jak Východočeši porazili dalšího norského soupeře Tromso, které v lize skončilo třetí devět bodů za mistrem, s nímž se poměřila Sparta.

Setkání s východočeským mančaftem demonstruje, jak velkou skupinu hráčů chtějí Hašek a spol. obsáhnout. Na listu, který trenéři tvoří a postupně modifikují, se objevila (podle nich) velmi zajímavá jména. Do světa je však nepustí. „Pardubice nemají jen Hlavatého, ale i zajímavé mladé hráče,“ upozornil Hašek.

Poté přišla na řadu Sparta. V neděli odpoledne návštěva v hotelu, debaty s adepty cesty na EURO, ale také s trenérem Brianem Priskem. Rozhovor trval přibližně půl hodiny a Hašek při něm s potěšením zjistil, že: „I Dánové nám chtějí pomoct.“

Třeba se jejich rady budou hodit také při jednom zásadním rozhodnutí. Zatímco na minulé EURO mohli trenéři nominovat kvůli covidové hrozbě dvacet tři hráčů do pole a tři brankáře, nyní se číslo vrací do starých poměrů. Gólmani zůstávají, borců před nimi bude klasicky dvacet.

Nyní jde o to, kolik pánů vezme realizační tým na kemp před šampionátem. „Je to ošemetné,“ přikývl Hašek. I on jako asistent Jozefa Chovance zažil zamotanou situaci před mistrovstvím v roce 2000, kdy byli na konci soustředění vyřazeni Ivo Ulich, René Wagner, Miroslav Baranek, Pavel Verbíř a Radek Černý.

Mírně řečeno: Neudělalo to dobrotu. „Přemýšlíme, že vezmeme 20+3 a další dva kluky, kteří budou vědět, jak na tom jsou. Nebo se budou připravovat doma, pro případ zranění,“ naznačil Hašek, že chce mít jasno už před týdenním kempem.

Ten by měla reprezentace absolvovat od 3. června, na EURO odcestuje před prvním utkáním, které hraje 18. června s Portugalskem v Lipsku.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud