19. října 2022 • 19:25

Plzeň v MOL Cupu končí, prohrála v Hlučíně! Postup Bohemians i Baníku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je veliké překvapení! Fotbalisté Plzně se s účinkováním v domácím poháru nečekaně rozloučili hned po prvním zápase. Lídr nejvyšší soutěže a úřadující český mistr ve 3. kole MOL Cupu senzačně prohrál na půdě třetiligového Hlučína 2:3 a na domácí scéně utrpěl první porážku v sezoně. Všechny tři góly vítězů dal Dominik Smékal, rozhodující branku vstřelil ve čtvrté minutě nastavení. Postup v dalších zápasech vybojovali hráči Bohemians, Českých Budějovic či Baníku.



Další prvoligové celky nezaváhaly. Obhájce trofeje Slovácko rozdrtilo druholigový Varnsdorf 6:0, finalista minulého ročníku Sparta zvítězila v Domažlicích vysoko 6:1 a Slavia uspěla na Dukle (4:0). Brno odvrátilo hrozbu vypadnutí a po obratu v závěrečných minutách vyhrálo 2:1 na půdě Táborska. Mladá Boleslav rozstřílela Prostějov 4:0, Hradec Králové stejným poměrem zvítězil v Chlumci nad Cidlinou, Ostrava vyhrála 2:0 ve Velvarech a Olomouc 3:1 v Zápech.

Plzeň je třetím vyřazeným prvoligovým týmem v MOL Cupu. Pohár už dříve opustily Jablonec a Pardubice.

Trenér Viktorie Bílek nasadil v Hlučíně, s nímž se Plzeň v poháru utkala potřetí za posledních šest let, povětšinou náhradníky, v sestavě ale nechyběl kapitán Hejda. Druhý celek MSFL držel s favoritem krok a plzeňský kouč po bezbrankovém poločase čtyřikrát vystřídal.

Jeden z nových hráčů na trávníku Chorý nedal ve 47. minutě penaltu a domácí favorita za liknavý přístup potrestali. Všech pět branek padlo až od 70. minuty, hrdinou se stal čtyřiadvacetiletý záložník Smékal, který prožil životní zápas.

Na první dva jeho góly ještě Plzeňští dokázali zareagovat, když nejprve srovnal na 1:1 Tijani a na 2:2 v 90. minutě střídající Bucha. Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, dostali se domácí do brejku a Smékal hlavou zkompletoval hattrick. Hlučínští tak Viktorii, která v lize neprohrála už 33 zápasů po sobě, na třetí pokus v poháru poprvé porazili.

Další favorité uspěli

Také trenér Slovácka Svědík postavil proti druhému týmu druhé ligy Varnsdorfu silnou sestavu a jeho svěřenci dominovali. Pět z šesti branek dali po přestávce, dvakrát skóroval střídající Vecheta. Tým z Uherského Hradiště si částečně zlepšil náladu po trápení v ligové soutěži, v níž je až třináctý.

Vedle Plzně, Sparty a Slovácka vstoupila do MOL Cupu až ve 3. kole i Mladá Boleslav coby vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony. I když trenér Hoftych nechal odpočívat několik obvyklých opor, jeho svěřenci rozhodli po výhře nad druholigovým Třincem třemi brankami už do pauzy.

Nováček nejvyšší soutěže z Brna na poslední chvíli odvrátil vyřazení s druholigovým Táborskem. Domácí outsider ještě v 87. minutě vedl 1:0 a mířil za překvapivým postupem, v závěru ale otočili stav Alli a Ševčík.

Nepříznivé skóre obrátila také Olomouc, při vítězství 3:1 v Zápech dvakrát skóroval Vodháněl. Baník vyhrál i druhý soutěžní zápas po příchodu trenéra Hapala, byť ve Velvarech nastoupil spíše s náhradníky. Naopak Hradec Králové v Chlumci nad Cidlinou v silné sestavě dominoval, první dvě branky za „Votroky“ dal stoper Čihák.

Góly

Domácí: 70. Smékal, 76. Smékal, 90+4. Smékal

Hosté: 74. Tijani, 90. Bucha

Sestavy

Domácí: Lapeš – Tomšů, Plesník (C), Hasala, Lehnert (27. Moučka) – Buchvaldek (66. Holzer), Praus – Putyera, Mládek (82. Šindler), Zajíček (66. Ptáček) – Smékal.

Hosté: Jedlička – Kaša, Hejda (C) (46. Jemelka), Tijani – Holík, Jirka (46. Mosquera), Čermák (46. Bucha), Ndiaye (68. Kalvach), Pilař – Bassey, Dedič (46. Chorý).

Karty

Domácí: Tomšů

Rozhodčí

Batík – Paták, Žurovec

Stadion

Městský fotbalový stadion, Hlučín

Návštěva

1 256 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 48. Miškovič, 84. Smékal

Sestavy

Domácí: Měsíček – Šustr, Šimkovský, Vopat (C), Havránek, Kott, Drozda, Chábera, Richter, Šlegl, Rubeš

Hosté: Hrubý – Měkota, Frydrych, Pojezný, Sanneh, Mišković, Boula, Šehić, Jaroň, Klíma, Buchta

Karty

Hosté: Miškovič, Juroška

Rozhodčí

Petřík – Hájek, Pfeifer

Stadion

Velvary / tráva

Góly

Domácí: 34. Duben

Hosté: 39. Vodháněl, 51. Zmrzlý, 69. Vodháněl

Sestavy

Domácí: Durov – Padubský, Duben (C), Růžek, Tarasiuk, Janko (77. Kubeš), Hajdo, Eliáš (83. Koutenský), Jelínek (70. Kubů), Petrlák (83. Zoubek), Matějka (70. Kavalír)

Hosté: Trefil, Zifčák (86. Chytil), Sedlák, Růsek (77. Zlatohlávek), Zmrzlý, Vraštil (C), Chvátal, Poulolo, Spáčil (66. Navrátil), Sláma (46. Beneš), Vodháněl (86. Breite)

Karty

Domácí: Růžek, Duben, Kubeš

Rozhodčí

Berka – Vlček, Hádek

Stadion

Návštěva

350 diváků

Góly

Domácí: 19. Ladra, 30. Mašek, 36. Látal, 56. Mareček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mikulec – Šimek, Ladra (46. Žitný), Fulnek (59. Stránský), Donát, Látal, Darmovzal, Kubista (46. Dancák), Mareček (59. Pech), Mašek, Karafiát (K) (77. Suchý)

Hosté: Krynskyj – Blahuta, Elbel, Kulig, Pinc, Bolf, Bialek, Šumbera (70. Zbožínek), Kušej, Koudelka (K), Píchal

Rozhodčí

Klíma – Pečenka, Cichra

Stadion

Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav

Góly

Domácí: 59. Ledecký

Hosté: 88. Alli, 90+4. Ševčík

Sestavy

Domácí: Zadražil – Tusjak, Plachý, Mezera, Bederka, Kosek (85. Varačka), Alexandr (63. Bezpalec), Kopřiva, Mach (63. Provazník), Babacar (63. M. Šplíchal), Ledecký (78. Svatek).

Hosté: Šiman – Hlavica, Pachlopník (63. Rogožan), Alli, Ševčík, Hladík, Hrabina, Šural, Divíšek (78. Granečný), Souček (63. Fousek), Řezníček (63. Blecha).

Karty

Domácí: Mezera

Hosté: Šural

Rozhodčí

Szikszay – Mokrusch, Volf

Stadion

Hřiště v Kvapilově ulici, Tábor

Návštěva

605 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 35. Čihák, 73. Čihák, 82. Novotný, 84. Vašulín

Sestavy

Domácí: Lichtenberg – Veselka, Zukal, Krčál, Frizoni Da Cruz, Čáp (82.Gluski), Žahourek, Zeman (68.Vaníček), Finěk, Ruml (68. Hartman), Kraus (5.Bastin).

Hosté: Vízek – Smrž, Čihák, Kubala, Gabriel (78.Novotný), Dvořák (78.Kučera), Ševčík, Kodeš, Ryneš (46.Harazim), Čech (84.Leibl), Koubek (63.Vašulín).

Karty

Domácí: Frizoni (č), Čáp, Veselka

Rozhodčí

Starý – Vodrážka, Kotalík.

Stadion

Fotbalový stadion FK Chlumec n/C

Návštěva

1265 diváků

Góly

Domácí: 26. Tomič, 57. Trávník, 63. Mihálik, 71. Vecheta, 76. Vecheta, 86. Brandner

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nguyen – Tomič (80. Reinberk), Kadlec, Šimko, Doski – Ljovin, Trávník (66. Havlík) – Siňavskij, Kohút (72. Daníček), Holzer (66. Brandner) – Mihálik (66. Vecheta)

Hosté: Šerák – Ludvíček, Kubista (73. Ondrášek), Kouřil, Radosta (69. Richter) – Schön (59. Pajkrt), Michal, Zbrožek, Rudnytskyy – Kříž (73. Bláha) – Tanko (59. Vachoušek)

Karty

Hosté: Schön

Rozhodčí

Křepský – Caletka, Lakomý

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

1771 diváků

Góly

Domácí: 13. Čavoš, 43. Zajíc, 63. Švec

Hosté: 75. Solomon

Sestavy

Domácí: Šípoš – Čolić, Čoudek, Králik, Skovajsa – Sladký, Čavoš (72. Hellebrand) – Penner (79. Sluka), Hora (72. Broukal), Potočný (62. Švec) – Zajíc (62. Hais).

Hosté: Kolář – Lehovec, Toula, Horský (66. Solomon), Onije, Zinhasovič, Lehoczki, Hošek (60. Heppner), Langhamer, Ugwu, Kulhánek.

Karty

Domácí: Čoudek

Hosté: Zinhasovič, Lehoczki

Rozhodčí

Nehasil – Hrabovský, Špindlerová

Stadion

Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice

Góly

Domácí: 21. Mužík, 71. Mužík

Hosté: 4. Samiec

Sestavy

Domácí: Bačkovský – Krch /K/, Křapka, Köstl (46. Hůlka) – Nový (68. Jánoš), Morávek (57. Květ), Petrák, Beran, Hála (80. Kovařík) – Mužík, Puškáč (46. Prekop)

Hosté: Kerl – Szewieczek, Brak, Straňák, Hýbl – Habusta /K/ – Tandara (65. Jursa), Holík (59. Kateřiňák), Machuča, Obadal (59. Kania) – Samiec (72. Gembický)

Karty

Domácí: Květ, Prekop

Rozhodčí

Radina – Dobrovolný, Matoušek

Stadion

Ďolíček, Praha-Vršovice

Návštěva

1212 diváků

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud