16. prosince 2011 • 16:04

Schalke je zajímavý soupeř, říká plzeňský kouč Vrba po losu

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

REAKCE NA LOS - Manchester United nebo City to není, přesto jde o pořádně zvučného soupeře. To si uvědomují i v Plzni, když se soupeře pro jarní play-off Evropské ligy dozvěděli. "Schalke je favoritem, ale zase je budeme chtít překvapit," uvedl kouč Západočechů Pavel Vrba.



Plzeň se vyhnula největším favoritům, proti Schalke je čeká ale pořádná fuška. "Jsou velmi silní, bude to pro nás těžké dvojutkání. Na druhou stranu to pro nás i naše fanoušky bude atraktivní soupeř. Snad do Německa přijede tolik našich fanoušků jako na podzim do Milána," doufá Vrba, jenž losování sledoval v Rakousku.

Před losem si pohrával s myšlenkou, že by Plzeň mohla hrát se slavným Manchesterem United. "Kdybychom v jedné sezoně po Barceloně a Milánu narazili ještě na ně, bylo by to asi něco úžasného. Ale i Schalke je velmi zajímavý tým," dodal Vrba.

Okolo trenéra ligových šampionů je v zimní přestávce pořádně rušno, spekuluje se o jeho možném odchodu z Plzně. "Spousta lidí a novinářů za tím pořád něco hledá, ale myslím, že určitě budu dál trenérem Plzně," zdůraznil, že s největší pravděpodobností zůstane v Plzni i ja naře.  

A jak soupeře z Německa vnímají hráči? Daniel Kolář je rád, že se Plzeň tentokrát některému z gigantů vyhne. "Myslím, že v Lize mistrů nám už Barcelona a Milán stačily. Ano, nebylo by od věci jít zase na nějaké obry, ale v prvním kole play off jsem si ještě vyloženě nějaký top tým nepřál. Rád bych se pral o postup a šel co možná nejdál," uvedl pro ČTK ofenzivní záložník Plzně.

Pavel Horváth se raduje na Davidovi Limberském.Foto Pavel Mazáč (Sport)
"Neříkám, že se Schalke to budeme mít snadné, také oni mají velký zvuk a jsou dlouhodobě na německé špici, ale trošku schůdnější to třeba mít budeme," doplnil Kolář.

Záložník, jenž se na podzim dostal do kádru reprezentace, si vyloženě nepřál, aby Plzeň narazila na Manchester City.

Kolář stejně jako Vrba doufá, že Plzeň bude moci v polovině února první vzájemný duel odehrát na opraveném stadionu ve Štruncových sadech. A tým se tak už nebude muset stěhovat do pražského Edenu, kde odehrál zápasy Ligy mistrů.

"Už jen kvůli fanouškům bych chtěl, abychom hráli v Plzni. Byla by to pro ně odměna," uvedl Kolář. "Doma je zkrátka doma. Bylo by krásné, kdyby nový stadion otevřel právě zápas se Schalke," dodal Vrba.

Viktoria Plzeň se dnes dozví soupeře pro play off Evropské ligy
Viktoria Plzeň se dnes dozví soupeře pro play off Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud