8. dubna 2021 • 22:49

Arsenal - Slavia 1:1. Super remíza! Po úderu srovnal v nastavení Holeš

Autor: iSport.cz, apr, ČTK
Vstoupit do diskuse
92
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha remizovali v úvodním utkání čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu 1:1. Předloňského finalistu soutěže poslal v Londýně v 86. minutě do vedení střídající Nicolas Pépé, ale ve třetí minutě nastavení vyrovnal Tomáš Holeš. Odvetu bude hostit český mistr v Edenu za týden. Postupující se v semifinále utká s lepším z dvojice Dinamo Záhřeb - Villarreal.



Góly

Domácí: 86. Pépé

Hosté: 90+4. Holeš

Sestavy

Domácí: Leno – Soares, Holding, Gabriel, Bellerín (C) – Willian (73. Martinelli), Smith-Rowe (88. D. Ceballos), Xhaka, Partey (77. Alnaní), Saka (77. Pépé) – A. Lacazette (77. Aubameyang).

Hosté: O. Kolář – Bah, Holeš, Zima, Bořil (C) – Hromada (46. Ševčík) – Oscar (69. Kuchta), Stanciu (84. Masopust), Provod, Olayinka (85. Traoré) – Sima (69. Lingr).

Náhradníci

Domácí: Hein, Ryan, Ceballos, Aubameyang, Pépé, Marí, Nelson, Alnaní, Nketiah, Martinelli, Azeez, López

Hosté: Kovář, Stejskal, Tecl, Kuchta, Ševčík, Masopust, Lingr, Višinský, Traoré

Karty

Hosté: Zima

Rozhodčí

Ekberg – Culum, Hallberg (všichni SWE) – Gestranius (FIN)

Stadion

Emirates Stadium, Londýn

Slávisté neprohráli ani třetí venkovní zápas ve vyřazovací fázi Evropské ligy, v předchozích kolech vyřadili jiné ostrovní týmy Leicester a Glasgow Rangers.

Červenobílí hrají v pohárech čtvrtfinále popáté v historii a podruhé za poslední tři roky. Předloni mezi nejlepšími osmi týmy Evropské ligy po porážkách 0:1 doma a 3:4 venku vypadli s jiným londýnským klubem Chelsea. Ze čtvrtfinále Pražané postoupili jen v roce 1996, kdy si semifinálovou účastí v Poháru UEFA vytvořili dosavadní maximum na evropské scéně.

Do slávistické sestavy se po zranění vrátil brankář Kolář, který před třemi týdny v odvetě osmifinále v Glasgow proti Rangers po brutálním faulu od protihráče utrpěl zlomeninu v obličeji. Reprezentační gólman nastoupil s ochrannou maskou a helmou. Pražané měli z různých důvodů k dispozici jediného klasického stopera Zimu a trenér Trpišovský k němu do středu obrany zatáhl ze zálohy Holeše.

Červenobílí vstoupili do utkání proti finalistovi Ligy mistrů z roku 2006 poměrně aktivně. Ve 14. minutě napálil zpoza vápna míč Provod, ale přestřelil. V dalším průběhu první půle získali převahu „Kanonýři“, v jejichž základní sestavě chyběli kanonýr Aubameyang a zraněný Ödegaard.

Fotbalisté Slavie s trenérem Jindřichem Trpišovským po remíze 1:1 na Arsenalu
Fotbalisté Slavie s trenérem Jindřichem Trpišovským po remíze 1:1 na Arsenalu

Ve 29. minutě měli domácí největší šanci úvodního dějství. Saka si pohlídal ofsajd, zaběhl si za obranu, ale sám před Kolářem zamířil těsně vedle. Slávistický gólman pak před pauzou vytáhl Holdingovu hlavičku.

Krátce po změně stran Zima fauloval těsně před vápnem a Koláře z přímého kopu po střele Williana, který předloni s Chelsea vyřadil Slavii, zachránila tyč. V 58. minutě se dostal do brejku Bořil, ale Leno jeho tečovaný pokus vykopl.

Po hodině hry ztratil míč ve středu pole Oscar, vyslal tím do úniku Lacazetteho a Kolářovi tentokrát pomohlo břevno. Nejlepší střelec Arsenalu v této sezoně Premier League pak měl další šanci, v těžké pozici ale odkrytou branku netrefil. Čtvrt hodiny před koncem mířil zpoza vápna kousek vedle Partey.

(Ne)spokojený Trpišovský: Kluci do toho dali maximum, ale nebyli jsme to my
Video se připravuje ...

V 76. minutě měl na noze vedoucí gól střídající Ševčík, na předloňské dvě branky ze hřiště Chelsea ale nenavázal a minul. Až desátý celek Premier League pak hned trojnásobně vystřídal a jeden z čerstvých hráčů Aubameyang mohl okamžitě udeřit, v dobré šanci ale minul. Martinelliho tečovaná střela pak skončil těsně nad.

V 86. minutě už domácí vedli. Na přihrávku za obranu si naběhl Pépé a jemným obloučkem otevřel skóre. Pražané se ale nevzdali a dokázali dát před odvetou důležitý vyrovnávací gól. Provodovu střelu ještě vytáhl Leno na tyč, po následném rohu ale propadl míč k Holešovi a ten dal hlavou svoji první branku v pohárech.

Slávisté na poslední chvíli odvrátili první porážku po 21 soutěžních zápasech a na stadionu Arsenalu uhráli mnohem lepší výsledek než v roce 2007 v Lize mistrů, kdy tam utrpěli dodnes nejvyšší pohárový debakl - 0:7.

Dění před zápasem ARSENAL - SLAVIA jsme sledovali ONLINE zde >>>

ONLINE PŘENOS - Arsenal - Slavia
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Arsenal Arsenal Kauza Kúdela Kauza Kúdela SK Slavia Praha SK Slavia Praha
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 4. 2021
22:22
7. 4. 2021
SK Slavia Praha

Tisková konference Jindřicha Trpišovského před duelem na Arsenalu. Více čtěte ZDE >>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 7. 4. 2021
20:45
7. 4. 2021
SK Slavia Praha

Ondřej Kolář se zúčastnil přezápasového tréninku Slavie, která se chystá na čtvrteční souboj na Arsenalu.

Zprávy ze dne 7. 4. 2021
20:10
7. 4. 2021
SK Slavia Praha

„Arsenal je obrovský klub s bohatou historií. Na druhou stranu kdybychom na postup nemysleli, nedá se podle mě hrát. Postoupit určitě chceme, ale kdyby se to povedlo, bylo by to z říše snů,“ konstatoval na tiskové konferenci záložník Slavie Lukáš Provod. Celý rozhovor čtěte zde<<<

Záložník Slavie Lukáš Provod
Zprávy ze dne 7. 4. 2021
15:59
7. 4. 2021
SK Slavia Praha

Šance, že slávistický brankář Ondřej Kolář ve čtvrtek večer nasadí helmu, speciální kevlarovou masku a vyrazí do čtvrtfinálové bitvy v Evropské lize proti Arsenalu, není úplně malá. Červenobílá opora s rukavicemi dělá, co může, aby mohla ve svátečním zápase chytat. Po startu proti „kanonýrům“ hodně touží, má i svolení od lékařů. Rozhodne, jak se bude cítit na dnešním tréninku a zítra. Více čtěte ZDE>>>

Ondřej Kolář dorazil z Glasgow s prasklou čelní kostí
Zprávy ze dne 7. 4. 2021
14:53
7. 4. 2021
SK Slavia Praha

Jedna ťafka, pak hned druhá. Slavia má před střetem s Arsenalem ve čtvrtfinále Evropské ligy kráter ve středu obrany. Tradiční lídr defenzivní linie Ondřej Kúdela se ještě v úterý zmítal v teplotách a bral antibiotika, navíc mu stopku vystavila i UEFA, a Simona Deliho poslal do karantény koronavir. Kdo doplní Davida Zimu ve stoperské dvojici? Nabízí se čtyři jména, případně i změna rozestavení, více čtěte ZDE>>>

Kdo nastoupí v obraně Slavie vedle Davida Zimy?
Zprávy ze dne 7. 4. 2021
11:54
7. 4. 2021
Arsenal

Komu bude fandit Tomáš Rosický v zítřejším zápase? „Arsenalu. Ne proto, že hraje zrovna proti Slavii, ale proto, že jsem tam strávil deset krásných let a klub mi hodně přirostl k srdci,“ prozradil současný sportovní ředitel Sparty, když odpovídal na dotazy sázkařů Tipsportu. Více ZDE>>>

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu
Zprávy ze dne 7. 4. 2021
11:51
7. 4. 2021
Kauza Kúdela

Zatím předběžná stopka na jeden zápas. Ale co bude dál? Kauzu Ondřeje Kúdely po utkání Evropské ligy na hřišti Rangers rozsekne až definitivní verdikt disciplinární komise UEFA. Právník Glena Kamary, jehož měl Kúdela rasisticky urazit, se už však vyjádřil k předběžnému trestu. „Hráčům černé pleti dává toto rozhodnutí jen malou důvěru,“ vzkázal nespokojeně Aamer Anwar. VÍCE ZDE>>>

Zprávy ze dne 7. 4. 2021
09:00
7. 4. 2021
SK Slavia Praha

Duelu Slavie s Arsenalem se věnoval i nový díl pravidelného pořadu TV iSport INSIDER, tentokrát s Martinem Jiránkem. Jak by bývalý reprezentant řešil složitou situaci ve slávistické obraně?

 

VIDEO
Video se připravuje ...

 

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
92

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud