Jiří Fejgl
14. září 2022 • 16:50

Slavii trápí absence, na Ballkani má 15 hráčů. Trpišovský: Bohatě to stačí

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zápasy v Edenu v lize: čtyři výhry, třiadvacet nastřílených branek. Tři pohárové duely: tři triumfy, jedenáct gólů. Ve čtvrtek čeká fotbalovou Slavii první domácí utkání v základní skupině Konferenční ligy, dorazí nečitelné Ballkani z Kosova, při němž plánuje využít kouzlo svého stadionu. „Potřebujeme to zvládnout za tři body,“ vyhlásil trenér Jindřich Trpišovský.



Osmadvacetiletý záložník Edvin Kuc se mihl v Česku. V sezoně 2015/16 odkopal patnáct utkání za Ústí nad Labem ve druhé lize. Jinak je soupeř Slavie spíše nevyplněná tajenka v křížovce.

„Je to pro nás neznámý tým. Ale viděli jsme ho v zápase s Kluží a nebude to nic jednoduchého. Dostal se přes předkola, prokazuje velkou kvalitu,“ vykládal záložník Lukáš Provod. „Jsem z nich příjemně překvapený,“ přihodil kouč Trpišovský. „Někdy přijede velké jméno a ta výkonnost není taková. Tohle je tým, který žádné jméno nemá, ale výkonnost je mnohem vyšší, než bych čekal,“ upozornil.

Ano, hosté jsou mistry Kosova, k čemuž měli nakročeno i v minulých ročnících, ale situaci nakonec nezvládli. V předkole Ligy mistrů vypadli s litevským Vilniusem až po prodloužení odvety. Do Konferenční ligy se probili přes soky z Makedonie, Faerských ostrovů a San Marina.

„Hodně jim pomohl nový trenér z Albánie,“ všiml si Beni Simitči, Kosovan a trenér futsalové Sparty. „Měl tam velké úspěchy,“ všiml si i Trpišovský. „Vnesl do týmu svoje věci. Jsou silní v základní kombinaci, všechno rozehrají. Mají rádi míč, skvěle ho ovládají. Chvílemi připomínají futsalisty. Kluž jim nebyla schopná odebrat balon. Pokud ho mají, jsou velice silní. Laciné ztráty, po nichž bychom je naháněli, by nás stály hodně sil. Je to sympatické mužstvo,“ rozjel se trenér.

Vedle tajemného protivníka má Slavia potíž rovněž s absencemi. Mimo hru je kapitán Tomáš Holeš, stoper Eduardo Santos, myslitel Petr Ševčík, stále není stoprocentně nachystán sprinter Yira Sor. Trpišovský a jeho suita navíc musí hledět také k neděli, kdy se v lize koná extrašlágr, Slavia vyrazí do Plzně.

„Pro čtvrtek máme vzhledem ke zdravotnímu stavu na soupisce patnáct hráčů. To bohatě stačí, ale směrem k neděli tam manévrovací možnosti nejsou,“ řekl Trpišovský.

Po remíze v Turecku by se ostatně nedala čekat nějaká revoluce. Slavia půjde po výhře. „Byl by to základní kámen pro postup ze skupiny,“ přikývl trenér. „Je to extrémně důležitý zápas. Pokud budeme doma vyhrávat a přivezeme bod z venku, postoupíme,“ přidal se Provod.

Utkání startuje ve čtvrtek v 18.45.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud