13. prosince 2021 • 15:15

Nový los Ligy mistrů: PSG nakonec proti Realu, United jdou na Atlético

Autor: iSport.cz, krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaná věc... Los osmifinále Ligy mistrů se musel kvůli technickým problémům opakovat, původně určené dvojice neplatily. Až napodruhé se vše povedlo správně. PSG se tak utká s Realem Madrid, Manchester United vyzve Atlético. Obhájce vítězství Chelsea jde na Lille. A na souboj Ronaldo vs. Messi (minimálně prozatím) nedojde.



Zbývající dvojice tvoří Liverpool - Inter Milán, Salcburk - Bayern Mnichov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a Villarreal - Juventus Turín. 

Úvodní zápasy se budou hrát 15., 16., 22. a 23. února, odvety jsou na programu 8., 9., 15. a 16. března. Finále Ligy mistrů se uskuteční 28. května v Petrohradu.

První pokus neplatil

Fotbalový svět se už těšil na další souboj Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem. Dvě hrající legendy se měly potkat, los proti sobě poslal PSG a Manchester United. Jenže...

Kvůli zmatkům v losovací proceduře bylo vše jinak. UEFA musela zhruba po hodině a půl zareagovat a první výsledky zrušila.

„V důsledku technického problému se softwarem externího poskytovatele služeb, jenž dává pokyny, které týmy mohou hrát proti sobě, došlo při losování osmifinále k závažné chybě,“ napsala UEFA ve stručném prohlášení.

Původní vylosování osmifinále Ligy mistrů neplatí
Původní vylosování osmifinále Ligy mistrů neplatí

Co konkrétně se stalo? Villarreal původně dostal Manchester United, s nímž se ale podle pravidel soutěže nemohl v osmifinále utkat, protože už s ním hrál ve skupině. Posléze byl španělskému týmu nalosován jiný manchesterský tým City a United později dostali za soupeře Paris St. Germain.

Druhá chyba nastala, když Manchester United zmizel ze seznamu možných protivníků Atlética Madrid a objevil se v něm Liverpool. „Rudí ďáblové“ přitom se španělským týmem v osmifinále hrát mohli, ale Liverpool ne, protože se s Atéticem potkal ve skupině.

Po skončení losu, u kterého asistoval bývalý kapitán ruské reprezentace Andrej Aršavin, se ozvalo Atlético Madrid i další zúčastněné kluby a žádaly od UEFA vysvětlení incidentu. Vše tak jelo ještě jednou...

Los osmifinále Ligy mistrů

Salcburk - Bayern, Sporting - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam, Chelsea - Lille, Atlético Madrid - Manchester United, Villarreal - Juventus, Inter Milán - Liverpool, PSG - Real Madrid

Neplatný los osmifinále Ligy mistrů

Benfica Lisabon - Real Madrid, Villarreal - Manchester City, Atlético Madrid - Bayern Mnichov, Salcburk - Liverpool, Inter Milán - Ajax Amsterodam, Sporting Lisabon - Juventus Turín, Chelsea - Lille, Paris St. Germain - Manchester United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud