17. dubna 2024 • 23:50

LM: Real zvládl penalty a vyřadil obhájce! Bayern postoupil přes Arsenal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční program odvet čtvrtfinále Ligy mistrů nabídl velké drama. Hráči Manchesteru City nezvládli penaltový rozstřel, po kterém slaví postup do semifinále Real Madrid. Dál jde i Bayern, který po hubeném výsledku 1:0 dokázal vyřadit jiný anglický tým - Arsenal. Oba postupující celky se spolu utkají v další fázi.



Obhájce titulu Manchester City podlehl v domácí odvetě čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů 3:4 po penaltách Realu Madrid a v soutěži končí. Po remíze 3:3 v prvním duelu dnes skončil zápas po prodloužení 1:1, v páté sérii rozstřelu rozhodl Antonio Rüdiger.

Úvodní duel City s Realem nabídl tři branky v zahajovací čtvrthodině a diváci nečekali na gól dlouho ani dnes. Ve 12. minutě Vinícius Júnior našel před bránou osamoceného krajana Rodryga a ten nadvakrát překonal dalšího spoluhráče z brazilské reprezentace Edersona. Třiadvacetiletý útočník navázal na trefu z prvního zápasu a proti anglickým šampionům si připsal čtvrtý zásah v kariéře.

Vzápětí mohl srovnat Haaland, jenž trefil hlavičkou břevno. Manchester měl v dalším průběhu spoustu šancí, se všemi si ale poradil skvělý Lunin. Ukrajinský brankář inkasoval až v 76. minutě, kdy odražený centr Dokua dorazil zblízka pod břevno De Bruyne.

Belgický špílmachr v závěru selhal v další vyložené šanci, a tak souboj těchto dvou týmů stejně jako v semifinále před dvěma lety dospěl do prodloužení. Do něj už nenastoupil kanonýr Haaland, kterého nahradil Álvarez. Ani on ale nedokázal zužitkovat drtivou převahu domácích, kteří soupeře přestříleli 34:8.

V ojedinělé šanci hostů neuspěl ani Rüdiger, a tak musely rozhodnout penalty. Rozstřel zahájil gólem Álvarez a hned první pokus Realu Ederson zneškodnil Modričovi. Ve druhé sérii ale Lunin zůstal stát při Silvově střele doprostřed a následně vychytal i Kovačiče. Zbývající střelci už se nezmýlili. V páté sérii skóroval v souboji gólmanů Ederson, záhy ho ale překonal střelou o tyč Rüdiger a "Bílý balet" navázal na semifinálový postup přes City ze sezony 2021/22.

Real se v semifinále utká s Bayernem Mnichov, který dnes vyřadil Arsenal. Druhou dvojici tvoří Dortmund a Paris St. Germain, obě mužstva postoupila už v úterý. Úvodní zápasy jsou na programu 30. dubna a 1. května, odvety o týden později.

Góly

Domácí: 76. De Bruyne

Hosté: 12. Rodrygo

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker (C), Dias, Akanji (112. Stones), Gvardiol – Rodri, De Bruyne (112. Kovačić) – B. Silva, Foden, Grealish (72. Doku) – Haaland (91. Álvarez).

Hosté: Lunin – Carvajal (110. Militão), N. Fernández (C), Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos (80. Modrić) – Rodrygo (84. B. Díaz), Bellingham, Vinícius Júnior (103. Vázquez).

Náhradníci

Domácí: Ortega, Carson, Stones, Aké, Kovačić, Doku, Álvarez, Gómez, Nunes, Bobb, Lewis

Hosté: Arrizabalaga, González, Militão, Modrić, Joselu, Vázquez, Ceballos, Díaz, García, Güler

Karty

Domácí: Grealish, Gvardiol, Rodri

Hosté: Carvajal, F. Mendy

Rozhodčí

Orsato – Carbone, Giallatini

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Bayern je mezi nejlepšími čtyřmi celky poprvé od sezony 2019/20, kdy soutěž ovládl. V minulých třech ročnících ve čtvrtfinále skončil. Arsenal v play off Ligy mistrů nezvládl dvojzápas proti bavorskému velkoklubu popáté za sebou.

Bayern čeká v semifinále vítěz duelu mezi City a Realem. Druhou dvojici tvoří Dortmund a Paris St. Germain, obě mužstva postoupila už v úterý. Úvodní zápasy jsou na programu 30. dubna a 1. května, odvety o týden později.

V zápase Bayern - Arsenal se po opatrné první půli změnilo skóre až po přestávce. Goretzka v úvodu druhého dějství ještě trefil břevno, v 63. minutě se už ale prosadil prudkou hlavičkou Kimmich, jenž rozhodl svou premiérovou trefou v sezoně LM.

Arsenal se k většímu tlaku nedostal a ani po 15 letech neukončil čekání na postup do semifinále. "Kanonýři" za celý zápas trefili prostor mezi třemi tyčemi jen třikrát a brankář Neuer si tak připsal rekordní 58. čisté konto v milionářské soutěži.

Góly

Domácí: 63. Kimmich

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Kimmich, Dier, de Ligt, Mazráwí (76. Kim Min-čä) – Laimer, Goretzka – Sané (89. Upamecano), Musiala, Guerreiro – Kane.

Hosté: Raya – White, Magalhães, Saliba, Tomijasu (86. Nketiah) – Jorginho (68. G. Jesus), Ødegaard, Rice – Saka, Havertz, Martinelli (68. Trossard).

Náhradníci

Domácí: Peretz, Ulreich, Choupo-Moting, Kim Min-čä, Müller, Pavlović, Tel, Upamecano, Zaragoza

Hosté: Hein, Ramsdale, Alnaní, Jesus, Kiwior, Nelson, Nketiah, Partey, Smith Rowe, Trossard, Vieira, Zinčenko

Karty

Domácí: Laimer, Kimmich

Hosté: White, G. Jesus

Rozhodčí

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud