1. července 2021 • 19:00

Superliga ONLINE: UEFA musí zrušit sankce vůči Realu a spol., rozhodl soud

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oznámení o založení Superligy otřáslo fotbalovým světem. Jenže rychle bylo po velké kritice ze strany UEFA, řady osobností a hlavně fanoušků bylo všechno jinak. Až na Real Madrid a Barcelonu všechny týmy z projektu odstoupily. Protesty však především v Anglii pokračují dál, navzdory tomu, že se Supeliga nachází v kómatu. Reakce sledujeme ONLINE.



Ohlasy na Super League ONLINE>>>

ONLINE PŘENOS - Ohlasy na Superligu
20. 4. 2021
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 4. 2021
14:12
20. 4. 2021
 

Zakládající členové Superligy si jej zvolili do čela. A Florentino Pérez, proslulý manažer a šéf Realu Madrid, začal perlit. Svými výroky rozděluje fotbalovou společnost. Co všechno o novém projektu pronesl v rozhovoru pro španělskou televizi? Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
12:46
20. 4. 2021
 

Ostré vyjádření bývalého anglického reprezentanta Alana Shearera. „Superliga hodila po Premier League granát. Hodila ho po všech ostatních. Ti by ho teď měli hodit zpátky a okamžitě kluby vyloučit, pokud na to mají právo,“ řekl Shearer v rozhovoru pro BBC. „Superliga není žádná soutěž, je to uzavřená skupina, kde nemůže hrát nikdo jiný. Podívejte se, jak pracuje Leicester nebo West Ham a teď nebudou moci hrát proti nejlepším? To by přece bylo špatně,“ přidal nejlepší střelec anglické ligy.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
12:37
20. 4. 2021
 

Vzkaz pro anglické kluby. Předseda Evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin doufá, že dvanáct velkoklubů si založení vlastní uzavřené superligy ještě rozmyslí.Dnes na kongresu v Montreux vystoupil se vzkazem majitelům šesti anglických klubů - Manchesteru United, Liverpoolu, Manchesteru City, Chelsea, Arsenalu a Tottenhamu. „Pánové, udělali jste velkou chybu, ale ještě není pozdě změnit názor,“ citovala třiapadesátiletého Slovince agentura SID. „Všichni děláme chyby. Vzpamatujte se. Udělejte to pro všechny, co milují fotbal, když vy té lásky k němu moc nemáte,“ prohlásil Čeferin. Kromě šestice z Premier League jsou alšími účastníky superligy Juventus Turín, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, AC Milán a Inter Milán.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
11:57
20. 4. 2021
 

Předseda světové fotbalové federace FIFA Gianni Infantino se postavil proti nové superlize. „Jestli se rozhodnou jít vlastní cestou, tak se musí připravit nést následky. Jsou zodpovědní za vlastní osud,“ uvedl Infantino na úvod kongresu UEFA v Montreux. „Tím chci říct, aby to všem bylo naprosto jasné, že buď hrajete tam, nebo tady. Není nic mezi,“ přidal. S vytvořením ligy pro nejbohatší kluby nesouhlasí ani šéf Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach. Soutěž podle něj byla založena jen kvůli chamtivosti a popírá podstatu evropského sportu, v němž jde na prvním místě o sportovní výkonnost. „Model evropského sportu je výjimečný tím, že je založený na férové soutěži, ve které jste odměněni za sportovní výkony. A to je teď jen kvůli chamtivosti ohroženo,“ prohlásil Bach.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
11:48
20. 4. 2021
 

U stadionu FC Liverpool přibývají vzkazy fanoušků proti projektu Super League. 

Transparenty proti projektu Super League u stadionu Liverpoolu Super chamtivost (Super greed). Transparent proti projektu Super League u stadionu Liverpoolu. Transparenty proti projektu Super League u stadionu Liverpoolu
Zprávy ze dne 20. 4. 2021
11:03
20. 4. 2021
 

Bývalý kapitán Manchesteru United Eric Cantona se také přidal ke kritikům nové Superligy. „Nejdůležitější jsou fanoušci, musíte je proto respektovat. A zeptalo se těch dvanáct klubů, co si o jejich nápadu myslí fanoušci? Ne. A to je ostuda,“ uvedl ve videu na instagramu.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
10:18
20. 4. 2021
 

Majitelé vysílacích práv na Ligu mistrů odsoudili krok dvanácti velkoklubů, které v pondělí oznámily založení konkurenční uzavřené Super League. Soutěž označili za hrozbu fotbalu a míní, že nemá šanci na úspěch. Pokud by se Superliga skutečně rozjela, pro majitele práv na Ligu mistrů by to znamenalo výrazný pokles jejich ceny. Španělská společnost Mediapro je však přesvědčená, že nová liga nebude mít dlouhou životnost. „Evropské společnosti mají s UEFA smlouvy do roku 2024 a nikdo tyhle smlouvy teď nebude rušit. Jediné, co založení Superligy způsobí, je zbytečný neklid. Nemají šanci na úspěch, jinak to dopadnout nemůže,“ řekl agentuře Reuters šéf Mediapro Jaume Roures.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
10:02
20. 4. 2021
 

Britský list The Guardian přišel s rozklíčováním dosud nepublikovaného dokumentu, ve kterém si zakládající členové ospravedlňují potřebu Superligy. Podle něj se kluby shodly na čtyřech základních bodech.


1. Nejlepší možný fotbal pro fanoušky. Tedy zápasy nejvyšší úrovně mezi top evropskými kluby, ale zároveň s ohledem na sportovní výkonnost. Tedy zachovávání kvalifikování klubů na základě sportovních výsledků.
2. Solidarita se všemi kluby a rovněž fanoušky. Do tohoto bodu patří finanční odměny i pro další týmy, ne jen zakládající členské. Příjmy dalších evropských klubů se mají oproti současným z EL a LM zvednout až trojnásobně. Zároveň se hovoří o „dostupné ceně vstupného“ na utkání.
3. Zachování domácích soutěží. Podle třetího bodu budou kluby pokračovat v domácích soutěžích. Otázkou ale zůstává zda to bude možné v souladu s prohlášeními UEFA a jednotlivých ligových asociací.
4. Změna v rozhodování o fotbale. Struktura vlastnictví Superligy umožňuje lépe aplikovat nové myšlenky do světa fotbalu. Tím je myšlena například distribuce živých přenosů či vylepšíní nebo změna pravidel za použití moderních technologií. V této otázce se podle prohlášení nadále nechtějí spoléhat extrerní orgány (UEFA a FIFA).

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
09:55
20. 4. 2021
 

Přečtěte si blog redaktora deníku Sport Jana Podroužka

 

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
09:24
20. 4. 2021
 

Protesty v Anglii sílí. Bylo to vidět i při včerejším večerním utkání Leeds - Liverpool (1:1). Nespokojení fanoušci se sešli u stadionu, nad kterým přeletělo letadlo s transparentem, který vyzýval: „Odmítněte Super League.“

Protesty fanoušků proti Super League u stadionu v Leedsu při zápasu proti Liverpoolu Protesty fanoušků proti Super League u stadionu v Leedsu při zápasu proti Liverpoolu Odmítněte Super League! Letadlo s transparentem přeletělo nad stadionem v Leedsu, kde hrál Liverpool
Zprávy ze dne 20. 4. 2021
07:35
20. 4. 2021
 

Kapitán jednoho ze zakládajících členů Superligy Liverpoolu James Milner se podobně jako manažer Jürgen Klopp vyjádřil proti. „Nelíbí se mi to a doufám, že se to nakonec neuskuteční,“ odpovídal pro Sky Sports po remíze 1:1 s Leedsem. Navíc doplnil, že hráči byli překvapeni stejně jako fotbalová veřejnost, když se o nové soutěži dozvěděli až ze světových médií.

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
00:25
20. 4. 2021
 

„Jako hráč i teď jako majitel vím, že fotbal je bez fanoušků nic. Potřebujeme, aby fotbal byl pro všechny. Potřebujeme, aby fotbal byl fér a potřebujeme soutěže založené na zásluhách. Když nebudeme chránit tyto hodnoty, sport, který milujeme, bude v nebezpečí,“ napsal na téma Super League legendární anglický fotbalista David Beckham. 

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
00:21
20. 4. 2021
 

Trenér Marcelo Bielsa ještě předtím, než Leeds obral o body Liverpool: „Klíčový problém je, že bohatí vždycky chtějí být ještě bohatší a nezváží důsledky pro ostatní. Když dostanou víc moci, chtějí získat víc předností nad ostatními.“ 

Protesty v Manchesteru, fanoušci vtrhli na Old Trafford
Protesty v Manchesteru, fanoušci vtrhli na Old Trafford

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud