23. ledna 2021 • 17:51

West Ham se Součkem vybojoval postup, Arsenal v FA Cupu končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fotbalisty Arsenalu skončila obhajoba vítězství v FA Cupu ve čtvrtém kole, v kterém dnes prohráli 0:1 na hřišti Southamptonu po vlastní brance obránce Gabriela. Z postupu se mohli radovat Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu, který si poradil s třetiligovým Doncasterem hladce 4:0. Na postup se nadřel Manchester City, který otočil zápas na hřišti soupeře ze čtvrté nejvyšší soutěže Cheltenhamu a nakonec zvítězil 3:1.



Jediný gól v Southamptonu padl ve 24. minutě, kdy z pravé strany odcentroval do pokutového území obránce Kyle Walker-Peters a Gabriel míč jemně tečoval za záda brankáře Bernda Lena. Čtrnáctinásobný vítěz nejstarší klubové soutěže světa Arsenal tak přišel o sérii bez obdržené branky, která „Kanonýrům“ vydržela od 26. prosince loňského roku napříč všemi soutěžemi 508 minut. Arsenal si dal už čtvrtý vlastní gól v sezoně. Dalším pohárovým soupeřem Southamptonu, který je v lize devátý těsně před Arsenalem, bude Wolverhampton.

Souček nastoupil za West Ham od začátku a na hřišti vydržel do 70. minuty, kdy byl střídán. Coufal zůstal mezi náhradníky. „Kladiváři“ o výhře rozhodli už v prvním poločase brankami Pabla Fornalse a Andrije Jarmolenka. V dalším kole je čeká atraktivní protivník - buď Liverpool, nebo Manchester United.

Cheltenham zatopil druhému týmu tabulky Premier League, který dominoval po celý zápas, v 59. minutě. Dlouhý centr ze standardní situace propadl k Alfiemu Mayovi a ten z malého vápna překonal brankáře Zacharyho Steffena. „Citizens“ se podařilo otevřít defenzivu soupeře až v 81. minutě, kdy se trefil Phil Foden, a anglický vicemistr už obrat zvládl, když na něj navázal Gabriel Jesus a v nastavení také Ferrán Torres.

Zápas druholigových týmů Millwallu a Bristolu City byl i soubojem českých fotbalistů Jiřího Skaláka a Tomáše Kalase. Úspěšnější byl nakonec reprezentační stoper, který odehrál celý zápas a pomohl k výhře Bristolu 3:0. Skalák naskočil na závěrečných 13 minut za rozhodnutého stavu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud