25. srpna 2022 • 13:32

Ten Hag ukázal „koule“ a ego Ronalda utrpělo. Proč jsou United lepší bez něj?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žolík? Kdepak. Spíš čerstvá síla na poslední chvíle, která má za úkol běhat a napadat rozehrávku soupeře. To byla role Cristiana Ronalda proti Liverpoolu (2:1). Navenek sice nedal zlobu najevo, ale vězte, že uvnitř v něm bublal guláš hněvu. Ego CR7 utrpělo. Erik ten Hag předvedl velký a odvážný tah, jenž vyšel a zároveň usvědčil Manchester United z toho, že hraje lépe bez portugalské hvězdy.



Fotbalovou veřejnost rozděluje na dva tábory. Jeden tvrdí, že Rudí ďáblové jsou lepší bez něj. Druhý zase argumentuje statistikami. „Podívejte se, kolik dal v minulé sezoně gólů?“

United v posledním ročníku Premier League zaznamenali nebývale dietní úrodu 57 vstřelených branek, přičemž Ronaldo měl prsty v 36,8 % z nich. Gólový hřebík udeřil 18krát a přibalil tři asistence.

„A kde by bez něj Manchester byl?“ krčí rameny zastánci portugalské hvězdy.

Odpověď lze hledat před návratem Cristiana na Old Trafford. V sezoně 2020/21 se Manchester vyšrouboval v anglické lize na druhé místo a nasázel 73 gólů, druhé nejvyšší číslo po City (83). Mimochodem - Liverpool (68), Chelsea (58) a Arsenal (55).

„Takže bez Ronalda to v ofenzivě klapalo…“ namítne hnutí zasazující se o odchod legendy klubu, která měla napumpovat do žil Red Devils krev vítězů. Místo toho ale z Divadla snů vysála chuť k životu.

Ronaldo na rozcvičce před zápasem s Liverpoolem jako náhradníkFoto Reuters

Ano, Cristiano statisticky nezklamal, gólově táhl tým. Jako v Juventusu. Jenže stejně jako v případě Staré dámy i v United své spoluhráče nezlepšuje. Spíš utlačuje. V jeho přítomnosti jsou jen stínem toho, co dokážou. Názorná ukázka…

Sezona 2020/21 (bez Ronalda):
Bruno Fernandes: 58 zápasů, 28 gólů a 17 asistencí.
Marcus Rashford: 57 zápasů, 21 gólů a 15 asistencí.

Sezona 2021/22 (s Ronaldem):
Bruno Fernandes: 46 zápasů, 10 gólů a 14 asistencí.
Marcus Rashford: 32 zápasů, 5 gólů a 2 asistence.

Návrat Ronalda do United se prostě nepovedl. Nefunguje. A někdy se vztahy musí rozpadnout, aby mohly vzniknout nové, lepší.

Toho si je vědom Portugalec, jenž o odchod usiluje celé léto, i Ten Hag. Nahlas sice říká, že s mužem s číslem 7 na zádech počítá, ale zároveň mu vnitřní hlas našeptává, že bez něj se mužstvu povede lépe.

Cristiano Ronaldo na lavičce během zápasu s LiverpoolemFoto Reuters

Což ukázal zápas s Liverpoolem. Nizozemský kouč posadil CR7 na lavičku a Rudí ďáblové bez něj na hřišti předvedli pekelné představení. Odvěkého rivala porazili jeho zbraněmi: nasazením, obětavostí a pracovitostí.

Hráči Manchesteru naběhali 113 kilometrů (o 3 víc než Liverpool) a absolvovali 155 sprintů (o 51 víc než Liverpoolu). Na hřišti Brentfordu, s Cristianem v základní sestavě, přitom urazili o 13 kilometrů méně než domácí fotbalisté…

Proti Reds bez Ronalda působili United mnohem týmovějším dojmem, táhli za jeden provaz a skolili jeden z nejlepších týmů na světě.

A proto je třeba si položit zásadní otázku: pokud Cristiano do konce přestupového okna z Manchesteru neodejde, jakou bude mít roli v týmu?

Dokážete si představit, že přijme roli náhradníka? Pro jeho ego nepředstavitelné. To dřív v pekle nasněží.

Manchester United Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Manchester United - Liverpool 2:1. Drama, emoce a první výhra pro Ten Haga
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Brentford - Manchester United 4:0. Historická ostuda Red Devils
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud