28. února 2018 • 09:40

Neymar bude mimo 2 měsíce, potvrdil jeho otec. O Real jistě přijde

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Neymar bude podle otce kvůli zlomenině nártní kůstky a vymknutému kotníku chybět fotbalistům Paris St. Germain šest až osm týdnů. Šestadvacetiletý brazilský reprezentant tak mimo jiné příští týden přijde o domácí odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Zda Neymar bude muset na operaci, se podle otce zatím nerozhodlo.



"PSG ví, že nebudou mít Neymara k dispozici nejméně v dalších šesti týdnech. Ať už půjde na operaci nebo ne, léčba zranění potrvá šest až osm týdnů," řekl Neymarův otec televizi ESPN Brasil.

Potvrdil dřívější informace, že hráč i klub nyní čekají na prohlídku od lékaře brazilského národního týmu. "Rozhodnou se společně. Jsou to pro nás těžké chvíle, ale musíme to přijmout a snažit se Neymarovi pomoci, jak nejlépe dovedeme," doplnil hráčův otec.

Neymar, který je od loňského přestupu z Barcelony za 222 milionů eur nejdražším hráčem historie, se zranil v 76. minutě nedělního ligového zápase s Marseille. Hvězdný útočník špatně došlápl po souboji s obráncem Bounou Sarrem a musel opustit hřiště na nosítkách. PSG už neměl k dispozici střídání, přesto i v deseti udržel jasné vítězství 3:0.

Neymar se po příchodu z Barcelony okamžitě stal tahounem pařížského mužstva. Ve 30 soutěžních duelech této sezony vstřelil 29 gólů a přidal 18 asistencí. V posledních letech je hlavní hvězdou brazilské reprezentace. Jeho účast na červnovém světovém šampionátu v Rusku by ani v případě operace neměla být ohrožena.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud