19. ledna 2018 • 11:01

Chelsea chystá bombu, která pomůže Schickovi! Chce ukrást Džeka z AS Řím

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Edin Džeko, útočník Chelsea… Že vám to spojení neštymuje? Za pár dní už možná bude. Poslední anglický šampion rozjel během lednového přestupového okna zajímavou akci. Z italského AS Řím chce ulovit hned dvojici hráčů. Bosenského kanonýra a levého beka Emersona. Suma, kterou londýnský klub nabízí, startuje na 50 milionech eur (1,2 miliardy korun).



Pro Ostrovy by to byl velký návrat. Vytáhlý útočník, který v dresu Manchesteru City ve 189 zápasech nastřílel 72 branek a vyhrál mistrovský titul, by přestoupil do kádru jednoho z rivalů v top pětce.

Kde byl, tam padaly góly. Wolfsburg, City a nyní i AS Řím, kde je Edin Džeko na hrot jasnou volbou číslo jedna. Ačkoliv první sezona v Serii A byla spíš o zvykání si na trochu jiný styl fotbalu, v té další ukázal rodák ze Sarajeva, co v něm je. V 51 zápasech nasekal 39 branek a po právu se stal nejlepším ligovým střelcem.

Ani letos si nevede špatně. Na to, že se AS v posledních týdnech topí v krizi, tak je Džeko jedním z mála hráčů, kteří jsou produktivní. Ve 26 duelech vstřelil 12 gólů a je nejlepším střelcem klubu.

Patrik Schick a Edin Džeko, dvě obrovské ofenzivní zbraně AS Řím
Patrik Schick a Edin Džeko, dvě obrovské ofenzivní zbraně AS Řím

Tři trefy ze zmíněných dvanácti byly v Lize mistrů a dvě proti Chelsea. Právě říjnový výkon na Stamford Bridge okouzlil Conteho a spol. A to natolik, že je schopen za něj a jeho spoluhráče z obrany utratit přes miliardu, dvě stě milionů k dobru + zapůjčit belgického reprezentanta Batshuayie.

Co na to Řím? Pokud by Džeka, svého top útočníka, opravdu pustil, zbyli by mu v kádru na pozici středního forvarda pouze Patrik Schick a Grégoire Defrel. Tedy duo, které za celý podzim v 19 startech vyprodukovalo jeden gól…

I proto si „giallorossi“ řekli o víc. Padesát milionů je pro ně málo. Pokud mají o nabídce přemýšlet, chtějí minimálně 65 milionů eur a Batshuayie.

Hráčův agent Irfan Redzepagič však o žádné změně nechce ani slyšet. „Džeko je hráčem AS a pravda je taková, že tu chce i nadále hrát,“ řekl v pátek italským médiím.

Otázkou zůstává, jak se k celé věci postaví vedení Chelsea. Posílit ofenzivu čtvrtý celek Premier League nutně potřebuje. Letní akvizice za 80 milionů eur (2 miliardy korun) Álvaro Morata se v posledních zápasech střelecky i herně trápí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud