Jakub Konečný
23. srpna 2021 • 16:50

Rekord! Mourinho dobyl po Premier League a La Lize i Serii A

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, viděl, zvítězil, jak se v Římě sluší a patří. José Mourinho vstoupil do angažmá v AS Řím vydřeným domácím vítězstvím 3:1 nad Fiorentinou, svým jubilejním padesátým v Serii A. Na tuto metu se dostal nejrychleji ze všech trenérů už ve třetí prestižní soutěži, předtím to dokázal v anglické Premier League i ve španělské La Lize.



První zápas – a hned rekord. José Mourinho se díky výhře nad Fiorentinou stal nejrychlejším trenérem, který v historii Serie A dosáhl padesáti vítězství. Potřeboval na ně 77 zápasů. Statistický server Opta okamžitě po zápase oznámil, že stejný primát drží portugalský stratég rovněž v Premier League (63 utkání) a La Lize (62).

To už je známka kvality, kterou server doplnil lakonickým dovětkem – perfekcionista. A přesně v tom duchu na příspěvek Mourinho na Instagramu odpověděl.

„Prosím, neukazujte mé negativní statistiky, jen ty pozitivní,“ vyťukal rodák ze Setúbalu svou reakci s několika smajlíky na sociální síť.

Mourinho se do Itálie vrátil po jedenácti letech, poprvé zde dvě sezony vedl úspěšně Inter Milán, s kterým získal dokonce triumf v Lize mistrů.

V AS Řím tak vysoko zatím nemyslí, nicméně ambice klubu i kouče budou určitě velké. Jinak to ani nejde. Start proti Fiorentině naznačil, že žlutočervení mají určitě potenciál. V divokém zápase, který oba týmy dohrávaly o deseti, a o platnosti dvou branek rozhodl VAR, zaujal především Tammy Abraham. Anglický útočník přišel jako nejdražší posila v historii klubu z AS Řím za 40 milionů eur z Chelsea a při svém debutu předvedl parádní výkon, ozdobený dvěma asistencemi.

„Byla to skutečná bitva, zábavný zápas. I když jsme nehráli úplně dobře,“ uznal Mourinho. „Byli jsme dobří jedenáct na jedenáct a deset na deset, ale ne tolik dobří jedenáct na deset,“ připomněl 35 minut dlouho přesilovku po vyloučení gólmana Bartlomieje Dragowského. Za domácí pak viděl červenou kartu Nicolo Zaniolo.

Druhým hrdinou utkání byl Jordan Veretout, autor dvou branek, které z úcty ke svému bývalému klubu neslavil.

„Výsledek je dobrý, ale máme před sebou ještě hodně práce, kouč chce vyhrát každý zápas,“ pravil osmadvacetiletý francouzský záložník. „Vztah s Josém je skutečně skvělý. Když je třeba, tvrdě dřeme, ale když přijde čas, společně se i zasmějeme. Má k hráčům hodně blízko,“ dodal na adresu persony, díky které bude tento ročník Serie A ještě zajímavější než obvykle.

AS Řím Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud