21. dubna 2011 • 07:48

I Messi má své dny. Navrch měl tentokrát Ronaldo

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Byla to pro to utkání příznačná scéna. Lionel Messi se už tak trochu ze zoufalství vydal na další slalom mezi hráči Realu Madrid, jenže ztroskotal hned na jedné z prvních branek. O míč ho oloupil Cristiano Ronaldo a pelášil s ním na bránu Barcelony. Ve středečním finále Španělského fotbalu zkrátka korunní princ krále světového fotbalu zastínil.



Nebyl to pěkný zápas. Spíše než technické parády a krásné akce v něm poutaly pozornost záludné střety, filmování a šarvátky. Co chvíli se hráči obou odvěkých rivalů pošťuchovali a hecovali, takže rozhodčí Alberto Undiano Mallenco tahal jednu žlutou kartu za druhou.

Často přerušovaná hra nemohla nabrat tempo, což logicky více svědčilo Realu, který se opět – stejně jako v sobotním vzájemném duelu – soustředil na hluboký obranný blok a rychlé brejky. V první půli byl určitě lepším a nebezpečnějším týmem.

Po přestávce se začala prosazovat i Barcelona a několikrát radost jejím hráčům zkazil až vynikajícím zákrokem Iker Casillas. Zejména střely Pedra a Andrése Iniesty měly gólové parametry.


Nicméně i tak zůstala katalánská mašina na góly daleko za očekáváním. Její projev působil vlažně, profesorsky a bez zájmu, trpěl především absencí pohybu. Zcela neviditelný byl Xavi, v útoku se nedařilo Davidu Villovi.

A svůj den neměl ani Lionel Messi. Hráči Realu ho naháněli v rojnicích a nestyděli se ho skládat ragbyovými chvaty, při každém skluzu mu ještě naložili od cesty. Otrávený Argentinec také často narazil s balonem do bílé zdi.

VIDEO: O jedinou branku utkání se postaral Ronaldo.

O jedinou branku utkání se postaral Ronaldo
Video se připravuje ...


Za celý zápas, který díky prodloužení trval 120 minut, měl Messi jediný nebezpečný střelecký pokus, ale na Casillase si s ním nepřišel.

Svým typickým způsobem se pak nejlepší fotbalista planety proháčkoval napříč hřištěm až dvacet minut před koncem hrací doby, vyhnul se při tom třem ostrým skluzům. Na konci svého povedeného sóla krásně vysunul do vyložené šance Pedra, který se nemýlil.

Bohužel pro Barcelonu však stál úspěšný střelec v ofsajdu.

V prodloužení se pak hlavou prosadil Cristian Ronaldo a favorit se už na odpověď nezmohl.

Když sudí naposledy pískl do píšťalky, zůstal Messi stát na hřišti a dlouho jako by duchem nepřítomen civěl před sebe. Zřejmě nemohl uvěřit tomu, co se stalo.

Cristiano Ronaldo rozhodl o triumfu Realu nad Barcelonou
Cristiano Ronaldo rozhodl o triumfu Realu nad Barcelonou



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud