23. května 2011 • 12:16

Nové dresy Barcelony: Zebry a rozhodčí!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zda si FC Barcelona v sobotním finále Ligy mistrů poradí s Manchesterem United, je zatím ve hvězdách. Nicméně to, v jakých dresech bude katalánský velkoklub nastupovat v příští sezoně, je už jasná věc. A jedno je jisté – jejich kontroverzní design vzbudí hodně diskusí!



Novou kolekci představili jako modelové kapitán Carles Puyol a útočník Pedro Rodriguez, kterým sekundoval mladíček Thiago.

Domácí verze dresů samozřejmě zůstala věrná kombinaci vínové a modré barvy. Novinkou však je, že se obě barvy vedle sebe střídají v tenkých pruzích – jen těch červených je rovnou jedenáct! Takhle zebrovité triko Barcelona nikdy v historii neměla, ale všechno je jednou poprvé, že.

Carlos Puyol, ikona současné BarcelonyFoto Nike

Zajímavý detail se skrývá na límečku, kde se skví katalánský nápis »Tots unit fem força« - Společně jsme silní.

Ještě extravagantnější pak bude venkovní sada dresů Barcy, které bude dominovat sytě černá barva evokující tradiční stejnokroj fotbalových rozhodčích.

Společně s šedými grafickými prvky má odkazovat na katalánskou vlajku Senyera.

Jak firma Nike, dodavatel materiálního vybavení pro Barcelonu, připomíná, dresy jsou nejen pohodlné, prodyšné a funkční, ale jejich výroba byla navíc šetrná k životnímu prostředí.

Vždyť základní použitou surovinou byly recyklované PET lahve, na jednu souprava trika a trenýrek jich padlo rovných třináct.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud