10. října 2012 • 11:37

Armstrongův "dopingový" lékař pracoval pro Barcelonu, klub se brání

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Barceloně působil doktor, který je zapleten do dopingové aféry kolem Lance Armstronga. Španělský lékař Luis García del Moral měl v klubu jako poradce působit v sezoně 2003/2004. S informací přišel britský list Telegraph. Barcelona přímé spojení s nechvalně proslulým doktorem popírá.



Del Moral spolupracoval s cyklistou Lancem Armstrongem, kterého kvůli užívání dopingu zbavili všechn titulů z Tour de France. Španělský lékař dostal od americké federace doživotní zákaz působení ve sportu, stejně jako Armstrong se proti trestu neodvolal.

Webové stránky zdravotního střediska, kde Del Moral pracoval, taktéž uvádí, že se staral i o fotbalisty Barcelony, mělo jít o sezonu 2003/2004. Ze současných hráčů v klubu působili Victor Valdés, Carles Puyol, Iniesta nebo Xavi. Týmovou hvězdou byl Brazilec Ronaldinho.

Barcelona informaci o působení nechvalně proslulého doktora odmítá. "Po prohlédnutí našich záznamů můžeme potvrdit, že Del Moral nikdy nebyl naším zaměstnancem, nefiguroval ani na výplatní listině," zní v prohlášení.

Klub nicméně nevylučuje, že ho v té době mohli někteří hráči využívat individuálně či mohl s týmem krátkodobě externě spolupracovat.      

Del Moral pracoval i pro fotbalovou Valencii, pomáhal také italské tenistce Sarah Erraniové. "Byl jedním z nejlepších doktorů ve Valencii, proto jsem k němu chodila. Teď ale nemá dobrou pověst, proto už s ním nespolupracuji," uvedla pro Telegraph osmá hráčka světa.

Americká antidopingová federace Del Morala potrestala letos v červnu. Podle ní měl cyklistům podávat zakázané EPO, testosteron a další zakázané látky zvyšující výkonnost. Byl obviněn i z krevního dopingu - provádění transfúzí a píchání hormonů do těl sportovců.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud