8. února 2013 • 11:14

Nová smlouva = hodně peněz. Messi si měsíčně vydělá 33 milionů!

Autor: han, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je balík! Lionel Messi, jeden z nejlepších fotbalistů planety, zabezpečil nadosmrti snad i svoje vnuky. Včera podepsal v Barceloně nový kontrakt do léta 2018, který mu ročně vynese přibližně 400 milionů korun ročně.



Lionel MessiFoto ČTK
Lionel Messi bude za své výkony v následujících letech královsky odměněn. Oficiální sumu sice klub ani hráč nezveřejnily, španělská média ale informují o výdělku 33 milionů korun měsíčně.

Jednoduchými počty se dopátráte i toho, kolik peněz mu připluje na bankovní účet ročně: 400 milionů. A kolik za pět let, než mu vyprší nově podepsaná smlouva: 2 MILIARDY korun!

To je obrovský ranec peněz, že ano? Přesto Messiho různé žebříčky řadí „až“ na druhé místo nejlépe vydělávajících fotbalistů. Ještě o něco víc totiž podle odhadů vydělává Kamerunec Samuel Eto'o, jehož platí ruská Anži Machačkala – ročně 20 milionů eur (500 milionů korun).

Pikantní je, že jeden z ruských klubů prý na konci prosince předložil Barceloně nabídku. Za Messiho byl ochoten zaplatit přes šest miliard korun a spekulovalo se o tom, že jde právě o Machačkalu.

Jenže samotný hráč prodloužením smlouvy v Katalánsku jasně ukázal, že odcházet rozhodně nehodlá. Nicméně výstupní klauzule ve výši 250 milionů eur je pevně zakotvena i v novém kontraktu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud