14. března 2014 • 14:43

Co je s Neymarem? Na hvězdu se pískalo, Barca řeší vliv Brazílie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší letní nákup, drahý doplněk k nejcennějšímu drahokamu jménem Lionel Messi. Jenže hvězdný Neymar se v posledních týdnech na hřišti spíš trápí. Po návratu ze zranění vstřelil jediný gól a trenér Barcelony Gerardo Martino zatím marně čeká, kdy se talentovaný Brazilec probudí.



Barcelona stále věří, že za 57 milionlů eur (zhruba 1,5 miliardy korun) do klubu přivedla budoucí ikonu a nástupce svého argentinského génia. Jenže v posledních týdnech to není ono.

Neymar si v lednovém utkání Španělského poháru s Getafe (2:0) poranil kotník a na měsíc vypadl ze hry. Když k tomu připočteme protažené vánoční prázdniny v Brazílii (od trenéra dostal kvůli předchozímu náročnému prohramu delší volno), dostaneme se na začátek současného Brazilcova tápání.

Jednadvacetiletý supertalent se totiž na trávníku přestal prosazovat. Kvůli herní pauze ztratil rytmus i pohodu, kterou si držel během podzimu. V posledních šesti zápasech vstřelil jediný gól, když proti Vallecanu zvyšoval  na konečných 6:0. 

Od té doby nic.

Bolestivá grimasa Brazilce Neymara poté, co v utkání Barcelony s Getafe musel střídat kvůli poraněnému kotníkuFoto EPA
Co se děje s Neymarem? Ve Španělsku nyní hledají důvody zaseknutí mladého střelce.

Výkony barcelonského útočníka v roce 2014 zůstávají za očekáváním. Zvášť, když se na podzim Neymar prosazoval a v době, kdy nemohl nastupovat zraněný Messi, často právě on táhl katalánskou ofenzivu.

Kouč Martino mu dává velký prostor k tomu, aby dostatečně rozvinul svůj obří potenciál. Neymara staví do základu, věří mu i spoluhráči. Přesto se ale na trávníku nedokáže prosadit jako během podzimu, často zůstává mimo hru.

Fanouškům Barcelony už pomalu dochází trpělivost. Španělský deník Marca zmiňuje, že Neymara vypískali během utkání s Almérií, to samé bylo slyšet i v utkání se City, když ho v závěru střídal Sánchez.

Současný Neymarův zmar ve Španělsku jen podtrhl fakt, že mu v posledním utkání Ligy mistrů se City (2:0) upřeli regulérní gól kvůli domnělému ofsajdu. Přitom v reprezentačním dresu Neymar pálí, v březnovém přátelském utkání s JAR se blýskl hattrickem.

Probudí se i v Barceloně?

Neymar s Messim poté, co se Barcelona dostala do vedení nad Manchesterem Citx
Neymar s Messim poté, co se Barcelona dostala do vedení nad Manchesterem Citx

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud