23. března 2009 • 15:10

Guardiola: Barcelona může hrát ještě lépe

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci i odborníci žasli, jak fotbalisté Barcelony pohlednými akcemi rozebírali obranu Málagy a nakonec ve španělské lize slavili vítězství 6:0. Podle trenéra katalánského celku Pepa Guardioly však mohou jeho svěřenci hrát ještě lépe.



"Pořád se ještě můžeme zlepšovat. Hráli jsme dobře většinu první půle a prvních 15 minut druhého poločasu, ale jsem přesvědčen, že na takové úrovni jsme schopní hrát po celých 90 minut," uvedl Guardiola po nedělním duelu. "Tak skvělý útočný fotbal nám umožňuje hrát výjimečný přechod z obrany do útoku. To jde jen zásluhou talentu našich hráčů. Oni jsou tím, co rozhoduje," dodal.

Barcelona v 28 zápasech jen třikrát prohrála, hned v úvodním kole s Numancií a pak dvakrát po sobě během krátké únorové krize, po které se její náskok v čele tabulky snížil z dvanácti na šest bodů. Rychle se však oklepala a vrátila na vítěznou vlnu. Tentokrát její formu odnesla šesti góly Málaga, která přitom patří k nejpříjemnějším překvapením této sezony španělské ligy a stále má šanci na účast v evropských pohárech.

Domácí dirigoval nejlepší hráč loňského mistrovství Evropy Xavi, který otevřel skóre a pak přihrál na tři branky. Přitom do zápasu kvůli problémům se šlachou málem nenastoupil.

Barcelona zesměšnila Málagu

Šestigólovým přídělem si Barcelona vylepšila skóre již na 84 branek v sezoně, což znamená průměr tří gólů na zápas. Podobnou bilanci nemá žádný z týmů v předních evropských ligách. Odpovídá tomu i pořadí v čele tabulky střelců španělské ligy. Vede ji Samuel Eto'o s 25 góly, Lionel Messi se s 19 zásahy dělí o druhé místo a třetí z barcelonských kanonýrů Thierry Henry je s 15 trefami na čtvrté příčce.

"Když se daří tak, jako nám v této sezoně, tak se jen těžko nedávají branky. Nejdůležitější ale není, že jsme dali šest gólů, ale zjištění, v jak skvělé formě jsme," uvedl po zápase novinářům Henry. "Opravdu se naší hrou bavíme, ale musíme si uvědomit, že jsme ještě nic nevyhráli. Proto musíme stále tvrdě dřít," dodal.

Henryho slova o radosti fotbalistů Barcelony ze hry potvrdil i Eto'o. Kamerunský kanonýr ještě nedávno neskrýval svou touhu Barcelonu opustit, nyní však názor změnil a údajně požádal vedení klubu o prodloužení smlouvy o dalších pět let.

Španělský tisk upozorňuje rovněž na to, že Barcelona jasnou výhrou nad Málagou vyslala důrazné varování Bayernu Mnichov, se kterým se utká ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Podle deníku AS se asistentům trenéra Jürgena Klinsmanna, kteří zápas s Málagou sledovali přímo v hledišti, "roztřásla kolena a stadion opouštěli s hrůzou v očích".

Podobně se vyjadřovaly i další deníky. "Tahle Barca je mašina. Žádný tým v současnosti, ať už Manchester či Liverpool, se jí nevyrovná," napsal list Marca. "Rensingu, máš problém. Bayernu zbývá jen se pořádně pomodlit," utahoval si z hráčů německého celku v čele s brankářem Michaelem Rensingem deník El Mundo Deportivo, který přirovnal fotbalisty Barcelony k basketbalovým kouzelníkům z exhibičního týmu Harlem Globetrotters.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud