21. února 2009 • 22:00

Barcelona prohrála derby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony dnes ve 24. kole španělské ligy prohráli doma v derby s posledním Espaňolem 1:2 a po sérii dvaadvaceti zápasů bez porážky podruhé v sezoně ztratili všechny body.



Náskok katalánského velkoklubu se na prvním místě tabulky zmenšil na sedm bodů před Realem Madrid, který dnes doma deklasoval Betis Sevilla 6:1.

Barcelonské derby bylo od začátku vypjaté a rozhodčí od prvních minut hojně rozdával žluté karty. Zápas výrazně ovlivnila 39. minuta, v níž domácí záložník Keita uviděl kartu červenou. Espaňol využil početní výhody krátce po přestávce, kdy se v rozmezí pěti minut dvakrát trefil záložník De la Peňa. Za domácí, které čeká v úterý osmifinálový zápas Ligy mistrů na půdě Lyonu, v 63. minutě pouze korigoval skóre středopolař Yaya Touré. Espaňol vyhrál na Nou Campu poprvé od roku 1982.

Zaváhání hlavního konkurenta v boji o titul plně využil Real Madrid, který si doma doslova pohrál s Betisem Sevilla. Všech sedm branek padlo v úvodní pětačtyřicetiminutovce.

Po dvou brankách zaznamenali v zápase kapitán Raúl a zimní nizozemská posila Klaas-Jan Huntelaar. Realu se v poslední době ve španělské nejvyšší soutěži daří a už devět zápasů za sebou vyhrál. Ve středu zavítá na jeho stadion Santiago Bernabeu v milionářské soutěži anglický Liverpool.

Ve třetím dnešním zápase porazil Villarreal na domácí půdě Sporting Gijón těsně 2:1, přestože prohrával už od první minuty.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:
FC Barcelona - Espaňol Barcelona 1:2 (63. Yaya Touré - 50. a 55. De la Peňa), Real Madrid - Betis Sevilla 6:1 (15. a 24. Huntelaar, 36. a 42. Raúl, 7. Higuaín, 45. Ramos - 30. Oliveira), Villarreal - Gijón 2:1 (2. Pirés, 36. Capdevila - 1. Bilic).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud