Pavel Janega
7. ledna 2010 • 14:47

VIDEO: Ujfaluši a spol. jsou k smíchu!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší opora české reprezentace Tomáš Ujfaluši se výrazně zapříčinil o to, že fotbalisté Atlétika Madrid jsou v současné chvíli každému pro smích. V poháru prohráli s podprůměrným druholigovým týmem Huelvy 0:3 a trenér Quique Sánchez Flores již pohrozil svěřencům vyhazovy. Budou se týkat i Ujfalušiho?



Pro Ujfalušiho byla osudná 21. minuta duelu. Na útočné polovině hřiště, kdy Atlético prohrávalo už 0:1, si vyšlápl na unikajícího soupeře a po červené kartě pro něj zápas předčasně skončil.

Tomáš UjfalušiFoto Reuters

„To, že jsme prohrávali, je moje chyba. Omlouvám se,“ hlesl po utkání Ujfaluši. Nijak se nevymlouval. Všechnu odpovědnost vzal na sebe. „Cítím vinu,“ uvedl.

Chvíli po vyloučení českého zadáka přidala Huelva druhou branku z pokutového kopu a krutou porážku Atlétika 0:3 završila ve druhém dějství.

Španělský deník AS označil tým Atlétika za „směšný, který se ponížil a podal jeden z nejděsivějších výkonů“. Podle listu Marca zase Ujfaluši přispěl k porážce „hloupým faulem“.

„Je mi to líto. Udělal jsem špatné rozhodnutí, které nesu těžce. Spoluhráči měli po mém vyloučení v deseti mužích obtížnou úlohu,“ zpytoval svědomí a nedivil se, že trenér po utkání zuřil. „Byl velmi zklamaný s naším přístupem.“

VIDEO: Podívejte se, jak Ujfaluši fauloval

Tomáš Ujfaluši přispěl k ostudné porážce 0:3 svým zbytečným vyloučením.
Video se připravuje ...

Ujfalušiho slova jsou však oproti tomu, co Quique Sánchez Flores pronesl na tiskové konferenci, slabým odvarem.

„Dokud se nic nezmění, budu mít odpovědnost za výsledky já. Budu se snažit najít řešení a takové hráče, kteří mě nezklamou,“ prohlásil kouč.

Hrozil snad vyhazovem právě Ujfalušimu? To Flores nerozvedl. „Každopádně v letošní sezoně jsem zažil víc zklamání než za celou dosavadní kariéru,“ přidal.

Atlético sice ještě čeká odveta, ale po ostudném výkonu málokdo věří, že Huelvě vstřelí tři nebo více branek a žádnou neinkasuje.

„Bude to těžké, přesto musíme věřit. Nesmíme se vzdát a myslet si, že postup je ztracen. Pořád si myslím, že máme šanci jít dál,“ dodal Ujfaluši.

Vedle postupu ovšem musí doufat i v to, že se zbytečným vyloučením nepřipraví o lukrativní angažmá…

Tomáš Ujfaluši barvách Atlétika Madrid (vlevo).
Tomáš Ujfaluši  barvách Atlétika Madrid (vlevo).

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud