26. června 2013 • 17:14

Ancelottiho asistentem bude Zidane. Škoda, že už nemůže hrát, lituje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Carlo Ancelotti, Nový kouč Realu Madrid, potvrdil, že jedním z jeho asistentů bude Zinédine Zidane. Bývalý francouzský reprezentant, který za Bílý balet pět let hrál a třikrát byl vyhlášen nejlepším hráčem světa, ve španělském klubu od předloňska působí jako sportovní ředitel.



"Zidane se rozhodl, že bude trénovat a já mám velkou radost, že s ním budu moct pracovat. Myslím, že mého obvyklého asistenta Paula Clementa bude skvěle doplňovat," řekl Ancelotti.

"Jeho jedinou chybou je, že už nemůže hrát," dodal s úsměvem.

Čtyřiapadesátiletý Ancelotti přišel do Madridu z Paris St. Germain, který v uplynulé sezoně dovedl k zisku titulu. Ligové triumfy sbíral také v Chelsea a AC Milán, s Rossoneri navíc dvakrát vyhrál Ligu mistrů. A právě úspěch v prestižní soutěži je jeho hlavním cílem.

"Je to největší cíl pro každého v klubu, ale já jako trenér za jeho splnění nesu odpovědnost," uvedl Ancelotti. "Nemyslím si, že bych kvůli tomu tady byl pod větším tlakem než někde jinde. Je to součástí mojí práce a musím se s tím vyrovnat," prohlásil.

Ancelotti v Realu vystřídal Portugalce Josého Mourinha, který odešel po několika konfliktech s hráči. Oproti tomu italský kouč přišel s mnohem klidnější pověstí a od španělských médií si už vysloužil přezdívku usmiřovatel.

"Jsem jiný než Mourinho, ale naprosto ho respektuji. Navíc si myslím, že nás dva není možné porovnávat. Chci se soustředit na práci a prezident klubu rozhodne, jestli byla dobrá, nebo ne," dodal.

Zinedine Zidane bude asistentem trenéra Carla Ancelottiho v Realu Madrid.
Zinedine Zidane bude asistentem trenéra Carla Ancelottiho v Realu Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud